tromaktiko: Σοκ: Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές και γονείς - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Σοκ: Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές και γονείς - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο



Σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Κρηνίδας-Σερρών ενεπλάκη λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού από το Βαμβακόφυτο. ..

Το ατύχημα συνέβη στις 8:45 το πρωί της Παρασκευής το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές δημοτικού-ανετράπη και σύρθηκε για μέτρα στην άκρη του δρόμου, όταν φορτηγό τού έκλεισε το δρόμο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο οδηγός του φορτηγού εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διοικητές των νοσοκομείων Καβάλας, Αθανάσιος Καρασαββόγλου και Δράμας, Νικόλαος Λιατσής, συνολικά 21 παιδιά και γονείς τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια του ατυχήματος. Από το σύνολο των τραυματιών, οι 15 μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σερρών, τέσσερις στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και δύο στο νοσοκομείο Δράμας, όλοι εκτός κινδύνου, ενώ κάποιοι νοσηλεύονται για καθαρά προληπτικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με τους διοικητές των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα.

Κατά με αστυνομικές πηγές, στο λεωφορείο επέβαιναν 18 μαθητές διαφόρων τάξεων του δημοτικού σχολείου Βαμβακόφυτου Σερρών και 17 ενήλικες, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, ενώ προορισμός τους ήταν η Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Άλλοι μαθητές του ίδιου δημοτικού επέβαιναν σε δεύτερο -προπορευόμενο- λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στην περιοχή έβρεχε καταρρακτωδώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα παιδί έχει κάταγμα στο χέρι, ενώ οι υπόλοιποι είναι ελαφρύτερα τραυματισμένοι.



Το Τμήμα Τροχαίας Σερρών ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα ενώ επί τόπου έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, περιπολικά της Αστυνομίας και 6 πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες που χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο άτομα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων στην σελίδα του στο facebook, η εκδρομή ήταν ημερήσια και είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη.
Φωτογραφίες: infonews24.gr
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!