tromaktiko: Τώρα - Αχαΐα: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Τώρα - Αχαΐα: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ



Νεότερη Ενημέρωση: Πανό στην περίφραξη των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών, επιχειρούν να τοποθετησούν αυτή την ώρα αντιεξουσιαστές....

Νεότερη Ενημέρωση: Στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στο Θεριανό Αχαΐας, έφτασαν λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής με λεωφορείο, οι περίπου 30 αντιεξουσιαστές.

Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης σε ασθενή κρατούμενο, που όπως υποστηρίζουν ενώ νοσεί σοβαρά, δεν του δίνεται παραπεμπτικό για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Έξω από το Σωφρονιστικό Κατάστημα, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, φέρουν σακίδια.

Πρώτη Ενημέρωση: Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Σωφρονιστικό Κατάστημα του "Αγίου Στεφάνου" στην Πάτρα.

Στο σημείο από λεπτό σε λεπτό σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, φθάνει ομάδα περίπου 30 ατόμων, που πρόσκεινται στο αντιεξουσιαστικό χώρο, για την προγραμματισμένη για σήμερα σύγκεντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης σε κρατούμενο, που όπως καταγγέλουν δεν του χορηγείται παραπεμπτικό για το νοσοκομείο παρά την σοβαρότητα της κατάστασης του.

Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου και επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο για να μεταβούν στις φυλακές.

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών

Στις φυλακές Πάτρας, η παθολόγος Ματίνα Αυλωνίτου αρνείται να γράψει παραπεμπτικό για το νοσοκομείο σε κρατούμενο που εδώ και μέρες παρουσιάζει δυνατούς πόνους στο στήθος και εμετούς, χορηγώντας του αντιόξινα και παραπέμποντάς τον στον ψυχίατρο θεωρώντας τους έντονους πόνους στο στήθος ως αποτέλεσμα ψυχικού πόνου. Ταυτόχρονα δεν έχει ενημερώσει κανένα κρατούμενο για τους τρόπους αντιμετώπισης και προφύλαξης από τη φυματίωση, ενώ τα κρούσματα στη φυλακή Πατρών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με 5 κρούσματα ήδη σε καραντίνα στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Ρίου στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση των κρατουμένων : http://www.tokeli.gr/2017/05/blog-post.html

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Αγ. Στεφάνου, με προσυγκέντρωση την Κυριακή στις 11:00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Θα υπάρχει λεωφορείο για τη μετάβαση.

Μεχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής κανείς/καμία δεν είναι ελεύθερος/η.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!