tromaktiko: Επέμβαση αφαίρεσης καρκίνου του πνεύμονα χωρίς γενική αναισθησία στο ΥΓΕΙΑ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Επέμβαση αφαίρεσης καρκίνου του πνεύμονα χωρίς γενική αναισθησία στο ΥΓΕΙΑ



Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ η πρώτη στην Ελλάδα θωρακοσκοπική επέμβαση αφαίρεσης καρκίνου του πνεύμονα...
χωρίς να χορηγηθεί γενική αναισθησία στον ασθενή, ο οποίος ήταν ξύπνιος με ελαφρά καταστολή.

Η επέμβαση εφαρμόστηκε σε ασθενή με καρδιολογικά προβλήματα και μειωμένη αναπνευστική επάρκεια. Πρόσφατα είχαν γίνει επεμβάσεις βιοψίας πνεύμονα με την ίδια τεχνική σε ασθενείς με επηρεασμένη αναπνευστική λειτουργία.

Σχολιάζοντας την επέμβαση ο Διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, θωρακοχειρουργός κ. Κοσμάς Ηλιάδηςμ τόνισε ότι «Η τεχνική αυτή (Awake VATS) προσφέρει τη δυνατότητα στον ασθενή να μην παραλύει, με αποτέλεσμα να επανέρχεται αναπνευστικά μετά το χειρουργείο. Με τον τρόπο αυτό, ελαττώνονται οι μετεγχειρητικές αναπνευστικές και καρδιολογικές επιπλοκές σε μια μεγάλη ομάδα ασθενών με συνυπάρχοντα άλλα προβλήματα υγείας. Οι ασθενείς αυτοί, οι οποίοι θα αποκλείονταν από την πραγματοποίηση της χειρουργικής εκτομής, μπορούν πλέον να ωφεληθούν από αυτή την ευεργετική τεχνική, αφού οι κίνδυνοι είναι σαφέστατα λιγότεροι».

Στα πλεονεκτήματα της τεχνικής συμπεριλαμβάνονται η μικρότερη διάρκεια νοσηλείας, η ταχύτερη ανάρρωση, το μειωμένο συνολικά κόστος και η γρηγορότερη επάνοδος του ασθενούς στην καθημερινότητά του.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε εξειδικευμένα Κέντρα στο εξωτερικό. Ενδείκνυται κυρίως σε ασθενείς με πάρα πολύ επηρεασμένη αναπνευστική λειτουργία, καθώς και σε υπερήλικες, αφού μειώνει τις επιπλοκές που απορρέουν από τη γενική αναισθησία.
Πηγή 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!