tromaktiko: Δεκαπέντε χρόνια φυλακής σε αμετανόητο οδηγό αυτοκινήτου

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Δεκαπέντε χρόνια φυλακής σε αμετανόητο οδηγό αυτοκινήτου



Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να πούμε πως αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ήταν τέλη Οκτωβρίου του 2015 όταν το βίντεο που συνοδεύει το άρθρο έγινε viral στο Ίντερνετ...


Έδειχνε τον 69χρονο Γουίλιαμ Κραμ να χτυπάει με ελιγμό τη μοτοσυκλέτα Kawasaki του  Έρικ Σάντερς (37 ετών), όταν εκείνος προσπάθησε να προσπεράσει το όχημα του Κραμ.

Η ανατριχιαστική φάση καταγράφηκε σε κάμερα από τον Μπράιαν Φίσερ, φίλο του Σάντερς που ακολουθούσε με τη δική του μοτοσυκλέτα μερικές δεκάδες μέτρα πιο πίσω.

Όταν ο Φίσερ ρώτησε τον ηλικιωμένο επίδοξο δολοφόνο, «Μα τι κάνεις, είσαι τρελός;» εκείνος απάντησε: «Δεν δίνω δεκάρα». Η απόκρισή του καταγράφηκε επίσης στην κάμερα.

Μαζί με τον Σάντερς στη μοτοσυκλέτα βρισκόταν η φίλη του Ντέμπρα Σίμσον (38). Και οι δύο επιβίωσαν, φορώντας ευτυχώς τα κράνη τους. Όμως η Σίμσον χρειάστηκε είχε σπάσει το χέρι της και τραυματίστηκε σε πολλά σημεία του σώματός της.

Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Health Harris Methodist Hospital στο Φορτ Γουόρθ και αργότερα υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων λόγω των τραυμάτων της.

Το κάθαρμα συνελήφθη από αστυνομικούς της Κομητείας Χουντ τρεις μέρες μετά την επίθεσή του, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και από τότε έμεινε προφυλακισμένος. Στις 6 Απριλίου 2017, μετά από διήμερη ακροαματική διαδικασία, καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη από το 355ο Περιφερειακό Δικαστήριο.

Οι κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν βιαιοπραγία με φονικό όπλο (ένα θηριώδες Μέρκιουρι Κούγκαρ μοντ. '96) και βαριές σωματικές βλάβες λόγω βιαιοπραγίας με φονικό όπλο. Ο Κραμ θα είναι 84 ετών όταν (αν) βγει από την φυλακή και ως τότε θα έχει μάλλον λήξει το δίπλωμα οδήγησης που κατέχει.

Προς υπεράσπισή του ο Κραμ ισχυρίστηκε πως έκανε άθελά του τον ελιγμό, γιατί τον τσίμπησε μια αράχνη. Ζήτησε συγνώμη από τη Σίμσον, αλλά όχι από τον Σάντερς, λέγοντας πως οδηγούσε επικίνδυνα και παράνομα.

Όλα ψέματα όπως αποδείχτηκε, καθώς η κάμερα του Φίσερ είχε καταγράψει την οδήγηση του Σάντερς –ο οποίος αποφάσισε να προσπεράσει επειδή ο Κραμ οδηγούσε με 30χαω κάτω από το όριο στο σημείο εκείνο.

Το γεγονός συνέβη στις 17 Οκτωβρίου 2015 στο Γκράνμπερι (Granbury) του Τέξας. Ο Κραμ είχε, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, μακρύ παρελθόν επικίνδυνης συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Σταρ-Τέλεγκραμ, το 1994 είχε καταδικαστεί στην Κομητεία Σόμερβιλ για οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς την επιβαλλόμενη άδεια. Στην ίδια Κομητεία είχε καταδικαστεί πάλι το 2007, επειδή είχε προσπαθήσει να πατήσει με το αυτοκίνητό του δύο μικρά παιδιά και τα είχε απειλήσει με καραμπίνα.

uytr3 Το ένα από τα παιδιά, ο 12χρονος τότε Φίσερ Ρίντερκνεχτ αναγνώρισε τον Κραμ στο βίντεο του συμβάντος και επικοινώνησε με τους δημοσιογράφους. Ο Κραμ τον είχε απειλήσει επειδή μαζί με τους φίλους του οδηγούσε ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο του γκολφ στον δρόμο, διαταράσσοντας τον μεσημεριανό του ύπνο.

Καλά ξεκουμπίδια που λένε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!