tromaktiko: Προσοχή: Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα Τετάρτη

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Προσοχή: Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα Τετάρτη



Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα Τετάρτη (17/5) οι οδηγοί και το επιβατικό κοινό, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ...
- Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα μέσα σταθερής τροχιάς, στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Στα μέσα σταθερής τροχιάς δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, προκειμένου - όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι - να διευκολυνθούν οι απεργοί να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και αύριο, Πέμπτη (18/5), από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «πρόκειται για συμφωνία με καινούργια φοροεπιδρομή που έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση των αποχών μας, νέα περικοπή συντάξεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, πλήρη διάλυση κοινωνικού κράτους. Από τη συμφωνία δεν εξαιρείται ο νευραλγικός χώρος των αστικών συγκοινωνιών. Τα μέτρα που προωθούνται στο χώρο μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα εδώ και 6 χρόνια, και στοχεύουν σε ένα κράτος- επόπτη των αρμοδιοτήτων, που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει προσωπικό, κυρίως με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Τέσσερις ημέρες χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Έως και την Παρασκευή (19/05) θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, τα πλοία όλων των κατηγοριών.

Αρχικά η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) είχε εξαγγείλει 48ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ωστόσο σε νέα σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να κλιμακώσει την κινητοποίησή της, κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή (18-19/05).

Η απεργιακή κινητοποίηση τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Έτσι, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Αναλυτικότερα:

Ακυρώσεις πτήσεων


Για τις τροποποιήσεις πτήσεων παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της Aegean και της Olympic Air ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:
Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!