tromaktiko: Πηγή ΔΝΤ: «Εγγύηση» για συμφωνία με τους πιστωτές, οι πληρωμές του Ιουλίου

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πηγή ΔΝΤ: «Εγγύηση» για συμφωνία με τους πιστωτές, οι πληρωμές του Ιουλίου



Η προθεσμία για την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον Ιούλιο αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα...
θα φτάσει τελικά σε συμφωνία με τους πιστωτές της για το χρέος, δήλωσε στο αμερικανικό CNBC αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Ταμείου, ο οποίος έχει γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εταίρων «υπάρχoυν ορισμένα ευαίσθητα πολιτικά θέματα, τα οποία καθυστερούν τη διαδικασία, αλλά οι πληρωμές των ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο διασφαλίζουν την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, η οποία θα επιτευχθεί σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τους πιστωτές της περίπου 8 δισ. ευρώ  και το σημερινό αδιέξοδο στο χρέος της καθυστερεί περαιτέρω τις εκταμιεύσεις από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Χωρίς νέα χρήματα, η Αθήνα θα αγωνιστεί να εξοφλήσει τους πιστωτές της.

Η μη καταβολή πληρωμής στους πιστωτές θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για την ελληνική οικονομία, με άμεσο αντίκτυπο στις αγορές και το επενδυτικό κλίμα, αναφέρει το CNBC.

Αν και ο αξιωματούχος του ΔΝΤ είναι σίγουρος για μια συμφωνία για το χρέος, αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να αποτελεί οικονομικό πονοκέφαλο για τη ζώνη του ευρώ.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, θα χρειαστούν 20 χρόνια για να διορθωθεί η Ελλάδα»  είπε χαρακτηριστικά.

Αρκετοί οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στο μέλλον, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην τρίτη διάσωση από το 2010, σημείωνεται στο δημοσίευμα του CNBC.

«Ως οικονομολόγος θα συμφωνούσα, αλλά ως αξιωματούχος του ΔΝΤ δεν μπορώ. Δεν μπορούμε να πάμε στο διοικητικό μας συμβούλιο και να πούμε ότι εργαζόμαστε σε ένα πρόγραμμα, αλλά θα υπάρξει και άλλο στο μέλλον», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τότε το Ταμείο θα πει ότι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρχει άλλο πρόγραμμα στο μέλλον.»
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!