tromaktiko: 11 πράγματα που οι κλέφτες σπιτιών θέλουν να κάνουμε για να μπορούν να μας κλέβουν

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

11 πράγματα που οι κλέφτες σπιτιών θέλουν να κάνουμε για να μπορούν να μας κλέβουν



Όταν σκέφτεστε την ασφάλεια του σπιτιού σας, είναι πιθανό να πιστέψετε πως το κλείδωμα των θυρών και η ενεργοποίηση του συναγερμού είναι αρκετά...


Γνωρίζοντας κάποια πράγματα, μπορείτε να προφυλαχθείτε καλύτερα και να κρατήσετε την οικογένειά σας ασφαλέστερη. Κανείς δε θέλει να πέσει θύμα διάρρηξης και σίγουρα είναι μια δυσάρεστη κατάσταση.

Δείτε παρακάτω 11 πράγματα που οι κλέφτες δε θέλουν να γνωρίζετε. Καλύτερα να είστε ασφαλείς και ενημερωμένοι, παρά να λυπάστε για κάτι κακό που συνέβη. Οι επιπλέον προφυλάξεις δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

Τους αφήνετε να μπουν μέσα
Μπορεί να ανήκετε στους ανθρώπους που εμπιστεύονται τους γύρω τους, αλλά μερικές φορές, οι άγνωστοι που εμφανίζονται ως εργαζόμενοι σε παραδώσεις ή επισκευές, διερευνούν το σπίτι σας και ίσως επιστρέψουν σαν κλέφτες. Αυτό δε συμβαίνει συχνά, αλλά είναι καλύτερα να συνεργάζεστε με ανθρώπους που γνωρίζετε.

Επιτρέπετε την πρόσβαση στο μπάνιο
Αν κάποιος που δεν γνωρίζετε σας ζητήσει να χρησιμοποιήσει το μπάνιο, καλύτερα να είστε προσεκτικοί. Ίσως ξεκλειδώσει το παράθυρο για να εισβάλει αργότερα από εκεί.

Κλειδώνετε μόνο τη μπροστινή πόρτα
Οι πίσω πόρτες, τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου και αυτά πάνω από το νεροχύτη της κουζίνας, είναι μέσα πρόσβασης στο σπίτι. Πρέπει να φροντίσετε την ασφάλειά τους εξίσου προσεκτικά.

Αφήνετε το σύστημα συναγερμού σε κοινή θέα
Κατά την εγκατάσταση των συναγερμών, σιγουρευτείτε πως το πληκτρολόγιο ή το κιβώτιο ελέγχου δεν είναι ορατά από το εξωτερικό του σπιτιού. Οι διαρρήκτες μπορεί να παρακολουθούν και να επωφεληθούν αν δουν πως ξεχάσατε να το ενεργοποιήσετε.

Απαντάτε στους ξένους που σας χτυπούν την πόρτα
Όταν κάποιος ξένος χτυπά την πόρτα και ζητά οδηγίες, ίσως δοκιμάζει την ευπάθειά σας ή κοιτά το εσωτερικό του σπιτιού. Δεν είναι έγκλημα να αγνοήσετε το χτύπημα του κουδουνιού από κάποιον άγνωστο.

Αφήνετε το κλειδί σε γνωστό μέρος
Οι κλέφτες, γνωρίζουν πως πρέπει να κοιτάξουν κάτω από τα χαλάκια, τα διακοσμητικά, τις γλάστρες και τα άλλα αντικείμενα, ώστε να βρουν το κλειδί του σπιτιού. Αφήστε ένα αντικλείδι σε έναν αξιόπιστο γείτονα ή φίλο.

Αφήνετε τα παιχνίδια των παιδιών σας έξω
Μπορεί να κάνατε σκληρή οικονομία για να αγοράσετε ένα όμορφο ποδήλατο στο παιδί σας, αλλά αυτό θα δελεάσει τους διαρρήκτες να μπουν στο σπίτι σας. Τα ακριβά και πολλά παιχνίδια και αντικείμενα στην αυλή, δείχνουν πως υπάρχουν ακόμη περισσότερα πολυτελή αντικείμενα στο εσωτερικό της κατοικίας.

Αποκαλύπτετε τις νέες σας αγορές
Μπορεί η καινούρια τηλεόραση που αγοράσατε να είναι εξαιρετική, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εμφανίζεται η συσκευασία στην αυλή και τα σκουπίδια του σπιτιού σας. Σίγουρα δε θα θέλετε να ξέρουν οι διαρρήκτες τα νέα σας αποκτήματα.

Γνωστοποιείτε το ότι θα πάτε διακοπές
Μην αφήνετε τους πάντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γνωρίζουν αν θα πάτε διακοπές και για πόσο διάστημα. Δεν ξέρετε ποιοι μπορεί να δουν τη δημοσίευσή σας και πώς θα επωφεληθούν από την απουσία σας. Μπορείτε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες από τις διακοπές, αφού επιστρέψετε στο σπίτι.

Ανοίγετε τις κουρτίνες
Μπορεί το λυκόφως να είναι όμορφο, αλλά όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει και τα φώτα σας είναι αναμμένα, οι κλέφτες μπορούν να δουν το εσωτερικό του σπιτιού και τα πολύτιμα αντικείμενα.

Αφήνετε έξω τις σκάλες και τα εργαλεία σας
Ακόμα κι αν πρόκειται να επιστρέψετε στην αυλή νωρίς το πρωί, βάλτε τα εργαλεία σας μακριά. Δε θα θέλατε ένας διαρρήκτης να εισβάλει στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας τον δικό σας εξοπλισμό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!