tromaktiko: Κλείστε την τηλεόραση για να αποφύγετε την παχυσαρκία

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Κλείστε την τηλεόραση για να αποφύγετε την παχυσαρκία



Το ποσοστό παχυσαρκίας είναι χαμηλότερο μεταξύ των ενηλίκων που καταναλώνουν σπιτικό φαγητό και δεν παρακολουθούν τηλεόραση κατά τη διάρκεια του δείπνου....


Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Για τους σκοπούς της μελέτης οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 12.842 εθελοντές, που ανέφεραν ότι καταναλώνουν τουλάχιστον ένα οικογενειακό γεύμα την εβδομάδα.

Συνολικά, η μελέτη έδειξε πως οι συμμετέχοντες που δήλωσαν ότι δεν παρακολουθούν τηλεόραση κατά τη διάρκεια των οικογενειακών γευμάτων είχαν σημαντικά χαμηλότερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκοι.

Το ίδιο παρατηρήθηκε και στην περίπτωση των εθελοντών που ανέφεραν ότι σε όλα τα οικογενειακά γεύματα καταναλώνουν σπιτικό φαγητό. Από την άλλη, η συχνότητα των οικογενειακών γευμάτων δε φάνηκε να διαφοροποιεί τα ποσοστά εμφάνισης παχυσαρκίας.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, οι συνήθειες κατά τη διάρκεια των οικογενειακών γευμάτων φαίνεται να είναι πιο σημαντικές από τη συχνότητά τους.

Συνεπώς, είναι σημαντικό να σκεφτεί κανείς τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των οικογενειακών γευμάτων και να στοχεύσει στην προετοιμασία του μεγαλύτερου μέρους αυτών και την αποφυγή της ταυτόχρονης παρακολούθησης τηλεόρασης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!