tromaktiko: Πώς θα επιλέγονται οι διευθυντές στο Δημόσιο

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Πώς θα επιλέγονται οι διευθυντές στο Δημόσιο



Αλλαγές στον Δημόσιο Τομέα που θα φέρουν ανακατατάξεις αρχικά στη στελέχωση των «επιτελικών θέσεων» των...
υπουργείων και θα προκαλέσουν εν συνεχεία ευρύτερες αλλαγές στη δομή και την ανθρωπογεωγραφία ξεκινά σήμερα με την προκήρυξη για την πλήρωση των 20 οριζόντιων θέσεων γενικών διευθυντών σε όλα τα υπουργεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μετά από εντατική και «αθόρυβη» προετοιμασία αποφάσισε να ανάψει σήμερα το πράσινο φως για την επαναφορά των κρίσεων με την προκήρυξη θέσεων ευθύνης σε κάθε υπουργείο.

Η ηγεσία του υπουργείου και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Γρηγόρης Θεοδωράκης, έχει -λένε οι ίδιες πληροφορίες- ολοκληρώσει το πλαίσιο της εφαρμογής των αδιάβλητων διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος 4369/16 και εγγυάται τη μοριοδότηση των υποψηφίων με τη σφραγίδα του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων.

Με τη σημερινή κίνηση που παραπέμπει στην πλήρωση των πρώτων 20 θέσεων στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών μέσα στον Μάιο φαίνεται ότι δρομολογείται καταιγίδα αλλαγών ανά υπουργείο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους να διεκδικήσουν με αντικειμενικά κριτήρια και μέσω συνέντευξης την αξιοποίησή τους σε κρίσιμα πόστα του Δημοσίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!