tromaktiko: Η οικογένεια θύματος θανατοποινίτη ικανοποίησε την τελευταία του επιθυμία

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η οικογένεια θύματος θανατοποινίτη ικανοποίησε την τελευταία του επιθυμία



Ακόμα ένας θανατοποινίτης εκτελέστηκε στο Αρκάνσας, ο τέταρτος μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών...


Ο 38χρονος Kenneth Williams εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση τη νύχτα της Πέμπτης, τοπική ώρα.

Πριν από 18 χρόνια, το 1999, ο Williams απέδρασε από φυλακή του Αρκάνσας και σκότωσε τον Cecil Boren στο σπίτι του, στην περιοχή Varner , λίγα χιλιόμετρα μακριά. Στην ίδια φυλακή εκτελέστηκε σήμερα.

«Ζούμε μόλις δύο μίλια μακριά. Κάθε φορά που διασχίζω τον αυτοκινητόδρομο ξέρω πως είναι εκεί» είπε για τον φονιά του συζύγου της η Gail Boren. «Θέλουμε να εκτελεστεί για να τα αφήσουμε όλα πίσω μας».

Ο Williams, όπως γράφει το CNN, είχε καταδικαστεί ισόβια για τη δολοφονία της Dominique Hurd, το 1998. Ένα μήνα μετά τον εγκλεισμό του όμως απέδρασε, έφτασε στο σπίτι του Boren, τον πυροβόλησε με το όπλο του και διέφυγε με το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την αστυνομία, έφτασε μέχρι το Μιζούρι όπως τράκαρε με ένα άλλο όχημα κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του. Στο σύγκρουση σκοτώθηκε ο οδηγός του άλλου οχήματος Michael Greenwood. Ο Williams συνελήφθη, καταδικάστηκε για τον θάνατο του Boren και το 2000 του επιβλήθηκε ποινή θανάτου.

Η οικογένεια του Greenwood ήθελε η εκτέλεση του Williams να αναβληθεί γιατί ήλπιζαν να του δοθεί χάρη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θανατοποινίτη. Ο κυβερνήτης της πολιτείας τόνισε σε ανακοίνωσή του πως εκτιμούσε «την καθαρή συγχώρεση και τη συμπόνοια που έδειχνε η κα Greenwood. Το γράμμα της δεν με άφησε αδιάφορο αλλά η ευθύνη μου είναι να δω συνολικά την υπόθεση και να συμπεριλάβω την οπτική όλων των θυμάτων και την ίδια την απονομή της δικαιοσύνης. Ο Kenneth Williams σκότωσε πολλούς ανθρώπους και οι πράξεις έχουν συνέπειες» τόνισε.

Η οικογένεια του Greenwood πάντως έφτασε τη συγχώρεση σε άλλα επίπεδα καθώς πλήρωσε ώστε η κόρη και η εγγονή του Williams να ταξιδέψουν μέχρι το Αρκάνσας για να τον αποχαιρετίσουν στη φυλακή πριν την εκτέλεσή του, κάτι που ήταν η τελευταία του επιθυμία. Η επίσκεψη της κόρης του ήταν η πρώτη για τον Williams  εδώ και 18 χρόνια, και η πρώτη φορά που είδε την 3χρονη εγγονή του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!