tromaktiko: 5 τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη κι από στήθος κοτόπουλου

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

5 τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη κι από στήθος κοτόπουλου



Όταν ακούς "πρωτεΐνη", το μυαλό σου αυτόματα πηγαίνει σε καλαμάκια κοτόπουλου, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, μπιφτέκια κοτόπουλου, άντε και σε καμιά ομελέτα...
Σύμφωνοι, μια σωστή διατροφή οφείλει να περιλαμβάνει στα γεύματά της τις παραπάνω τροφές. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες επιλογές ιδιαίτερα πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι για αλλαγή και ποικιλία.
Τυρί Cottage

Ένα μπολάκι μαλακό τυρί cottage θα σου προσφέρει 35 γραμ. πρωτεΐνης και ελάχιστο λίπος. Μην το σνομπάρεις καθόλου. Αν σου φαίνεται άνοστο, ρίξε από πάνω λίγο πιπέρι και ανακάτεψέ το στην πράσινη σαλάτα σου με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.

Γαρίδες
Οι 15 ψητές γαρίδες δεν ξεπερνούν τις 144 θερμίδες και ισούνται με 34 γραμ. πρωτεΐνης. Όσο για το ότι πρέπει να αποφεύγεις τις γαρίδες αν η χοληστερόλη σου είναι υψηλή, σύμφωνα με τους διαιτολόγους αν δεν κολυμπάνε στο λάδι, δεν βουτάνε μέσα σε σως κοκτέιλ και δεν τις τρως κάθε μέρα, οι γαρίδες δεν είναι τόσο επιβαρυντικές.

Σεϊτάν
Είναι γνωστό στους χορτοφαγικούς κύκλους, αφού αποτελεί πρώτης τάξεως υποκατάστατο του κρέατος. Το σεϊτάν φτιάχνεται από γλουτένη, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από την πρωτεΐνη του σιταριού. Μαγειρεύεται με όλους τους γνωστούς τρόπους (βράζεται, ψήνεται, τηγανίζεται) και γίνεται πρώτης τάξεως μπιφτέκι, αφού η γεύση του θυμίζει εκείνη του κρέατος. Το αποφεύγεις μόνο αν έχεις δυσανεξία στη γλουτένη.

Τοφού
Άλλη μία χορτοφαγική επιλογή. Το τοφού είναι στερεοποιημένη μορφή της πρωτεΐνης σόγιας. Μοιάζει με λευκό τυρί και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο τρόφιμο στην ιαπωνική κουζίνα. Το προσθέτεις στη σαλάτα, το φτιάχνεις ως πουρέ, το προσθέτεις στο σάντουιτς. Είναι φτωχό σε χοληστερόλη και ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνη. 85 γραμμάρια πρωτεΐνης αντιστοιχούν σε 36 γραμ. πρωτεΐνης.

Ψητό βοδινό
Το roast beef που τρώνε σε λεκάνες οι Βρετανοί αποτελεί μία ακόμα εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αρκεί να είναι καλής ποιότητας και όχι η τυποποιημένη κονσέρβα του σούπερ μάρκετ. 170 γραμ. καλού ψητού βοδινού - που θα βρεις στα είδη delikatessen- περιέχουν 36 γραμ. πρωτεΐνης και 240 θερμίδες. Συνδύασέ το με χούμους, μουστάρδα και ψητά λαχανικά. 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!