tromaktiko: Τα 5 ιδανικά συστατικά για την αποτοξίνωση του δέρματος

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Τα 5 ιδανικά συστατικά για την αποτοξίνωση του δέρματος



Με ένα πρόχειρο ψάξιμο σε διαδίκτυο και φαρμακεία, θα βρεις πράγματι πολλά προϊόντα ομορφιάς που υπόσχονται να...
απαλλάξουν το δέρμα σου από βακτήρια και ακαθαρσίες τα οποία συσσωρεύονται καθημερινά στη διάρκεια των δραστηριοτήτων σου.

Είναι, λοιπόν, φυσικό κι επόμενο να αναρωτιέσαι (όπως κι εγώ) αν μπορεί αληθινά το δέρμα να αποτοξινωθεί εντελώς και, εφόσον μπορεί, ποια είναι τελικά εκείνα τα συστατικά από τα πολλά που πράγματι παράσχει απλόχερα η φύση ώστε να σε βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μην ταλαιπωρείς άλλο το μυαλό σου, γιατί σου έχουμε μια πεντάδα - φωτιά που θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχός σου στην αποτοξίνωση του δέρματος.

1) Πηλός
Ο πηλός είναι από τα πλέον δημοφιλή συστατικά για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και όχι άδικα. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι ελκύει τα μέταλλα και τις ακαθαρσίες του δέρματος λόγω του μαγνητικού του πεδίου. Ο καλύτερος τρόπος να το χρησιμοποιήσεις είναι σε μάσκα προσώπου.

2) Χλωροφύλλη
Ένα ακόμα φυσικό καθαριστικό του δέρματος είναι η χλωροφύλλη που έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις ακαθαρσίες τόσο από την επιφάνεια όσο και από το υποδόριο στρώμα του δέρματος. Υπάρχουν αρκετές μάσκες και κρέμες που περιέχουν χλωροφύλλη, δεν έχεις παρά να τις αναζητήσεις.

3) Γιαούρτι
Είτε προτιμάς την DIY εκδοχή είτε θες να την αγοράσεις έτοιμη, υπάρχουν πολλές συνταγές για μάσκες με γιαούρτι (που το έχουμε και άφθονο στην Ελλάδα) για να περιποιηθείς και να καθαρίσεις το δέρμα σου, να αποτρέψεις την ακμή και να αποκτήσεις εκθαμβωτική λάμψη.

4) Εκχύλισμα καφεΐνης
Εκτός από το ότι έχει αντιοξειδωτική δράση, ανακουφίζει το πρήξιμο των ματιών και προλαμβάνει την εμφάνιση κυτταρίτιδας, το εκχύλισμα καφεΐνης ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, γεγονός που βοηθάει ακόμα περισσότερο στην αποτοξίνωση του οργανισμού γενικά και του δέρματος ειδικότερα.

5) Αλάτι
Μπορεί να μην είναι υγιεινή επιλογή όσον αφορά στη διατροφή σου, το αλάτι όμως μπορεί να γίνει εξαιρετικά ωφέλιμο όταν πρόκειται για την αποτοξίνωση του δέρματος. Χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες, δημιουργεί ένα ισχυρό φράγμα υγρασίας στο δέρμα όταν χρησιμοποιείται ως αντιοξειδωτικό συστατικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποτελεσματική απομάκρυνση των ρύπων από το δέρμα σου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!