tromaktiko: Τα 5 νέα αγωνίσματα που μπαίνουν στο Survivor για να μπορεί να παίξει η Λάουρα!

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Τα 5 νέα αγωνίσματα που μπαίνουν στο Survivor για να μπορεί να παίξει η Λάουρα!




Μετά την άρνησή της να αγωνιστεί λόγω φόβου πριν μερικές μέρες, η παραγωγή παίρνει δραστικά μέτρα...

Η Λάουρα Νάργες ή Λαουρίτα για τους φίλους της είχε το περιβόητο περιστατικό δυσκολίας πριν από ένα αγώνισμα στο  Survivor. Για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να αγωνιστεί όταν βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος από την οποία θα έπεφτε στο νερό μέσα σε ένα φουσκωτό ντόνατ που θα έκανε τσουλήθρα. Ο λόγος όπως υποστήριξε η υψοφοβία. Γι’ αυτό και έτρεμε καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάβασής της από τον πάγκο ως τον αγωνιστικό στίβο. Λίγες ημέρες μετά την άρνησή της να διαγωνιστεί σε άλλο αγώνισμα που δεν είχε πτώση από μεγάλο ύψος. Οι φόβοι της πολλοί και τα αγωνίσματα που καταφέρνει να αγωνιστεί λίγα.

Και αυτά μόνο αν είναι εύκολα. Παζλ, τρέξιμο σε μία ευθεία, ισορροπία μίας μπάλας σε ένα ξύλο κτλ. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μετά το τελευταίο αγώνισμα που την εκθέτουν πολλές. Σε συμμετοχή της σε πρωινή εκπομπή έκανε παρόμοιες δοκιμασίες από πολύ πιο ψηλά. Αλλά δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε αν έλεγε αλήθεια ή όχι. Βλέπουμε μόνο το αποτέλεσμα. Οι φοβίες είναι πολύ σοβαρό θέμα για να γίνονται αντικείμενο χλευασμού τόσο απ΄το κοινό όσο και από έναν παίκτη που μπορεί να τις χρησιμοποιεί για να φτάσει μακριά, όσο πιο ξεκούραστα μπορεί.

Σε ένα παιχνίδι που ένας παίκτης ο οποίος έχει φάει άμμο, νερό, σκατά, έχει χτυπήσει, ενώ όταν δεν αγωνίζεται βουτάει να ψαρέψει, κόβει καρύδες και βοηθάει την ομάδα όπου μπορεί, αποχωρεί γιατί έκανε μια πλάκα με ένα σουτιέν, η Λάουρα απολαμβάνει τα έπαθλα φαγητού, ασυλίας και επικοινωνίας με τη μικρότερη δυνατή συμμετοχή. Όσο υπήρχαν πολλές γυναίκες μπορούσε να κρύβεται πίσω τους. Όλο και κάποια θα την κάλυπτε. Τώρα που έμεινε όμως μόνη δεν μπορεί παρά να εκτεθεί.

Οι ευχαριστίες της στους συμπαίκτες της που την καλύπτουν μεγάλες στο τέλος κάθε αγωνίσματος που έχασαν με μεγάλη ευθύνη να την βαραίνει. Βέβαια η ίδια θέλει να μείνει στο παιχνίδι για να ξεπεράσει όπως λέει τους φόβους της. Θα τους ξεπεράσει χωρίς να δοκιμάσει να αγωνιστεί όταν βρεθεί αντιμέτωπή τους. Θα ξεπεράσει την «υψοφοβία» της μένοντας χαμηλά. Θα ξεπεράσει τον φόβο της για τα έντομα μένοντας μακρυά από έντομα. Ένας εκπληκτικός τρόπος να νικήσεις τους φόβους σου. Προς το παρόν ο μόνος φόβος που έχει ξεπεράσει είναι να μείνει χωρίς σοκολάτα. Αλλά φροντίζει η παραγωγή με δωράκια σοκολατένια αυγά (ενώ δεν ήταν αρχικά στο έπαθλο φαγητού) να την ανταμείβει.

Μέσα σε ένα παιχνίδι που μιλάει για επιβίωση η Λάουρα δείχνει ότι μπορεί να επιβιώσει με τον δικό της τρόπο. Εκμεταλλευόμενη τον κόπο των άλλων. Είναι και αυτή μια τακτική. Όσο η ίδια παραμένει πανέμορφη και στην πρώτη ακίδα στο πόδι δηλώνει τραυματίας το σχέδιό της πηγαίνει ρολόι. Μέσα σε ένα παιχνίδι που παλεύουν για μία νίκη σαν σκυλιά, η Λάουρα τρώει πέναλτι γιατί της φάνηκε ψηλά η πτώση από το ένα μέτρο μέσα σε νερό, πάνω σε τεράστιο σωσίβιο.

Θα είναι αρκετά μόνα τα σκέρτσα, τα χαριτωμένα σπασμένα ελληνικά, το όμορφο πρόσωπό της και η προσκόλληση σε μία ομάδα που δεν αλληλοψηφιζόταν μέχρι προχτές για να φτάσει ως το τέλος; Τη νοιάζει να κερδίσει ή είναι ήδη νικήτρια αφού έκανε όση διαφήμιση χρειαζόταν για το επάγγελμά της σε ένα δύσκολο ριάλιτι… για τους άλλους; Η ίδια πάντως φαίνεται να δηλώνει ότι έχει δώσει το 100% του εαυτού της και ποιοι είμαστε εμείς να την αμφισβητήσουμε από τον καναπέ μας; Αν το 0% συμμετοχή σε δυο σερί ματς είναι 100% προσφορά του εαυτού της τότε το Survivor δε θα έπρεπε να δίνει αμοιβές και να έχει ανοιχτές συμμετοχές στα αγωνίσματα για κόσμο που θα ήθελε να παίξει σε όλα.

Θα το αντέξει αυτό όμως η παραγωγή; Θα δεχτεί να δυσφημίζεται έτσι η επωνυμία Survivor όταν μέσα στα κομάντα παίκτες υπάρχει μία παίκτρια που όταν δεν αγωνίζεται κάνει χάι φάιβ και λέει μπράβο στους κολλητούς της και όταν αγωνίζεται πηγαίνει φοβερά αργά, παρατάει κάποια αγωνίσματα στη μέση ή κινδυνεύει να πάθει σωματική ζημιά σε ό,τι απαιτεί φυσική κατάσταση; Τι μπορεί να κάνει μία παραγωγή; Είναι καλύτερο να βλέπει έναν παίκτη να χαριεντίζεται στον πάγκο αντί να αγωνίζεται ή να φτιάξει αγωνίσματα που να του ταιριάζουν; Πρώτη στο φαγητό, πρώτη στο γλέντι, πώς θα μπορούσε όμως να γίνει πρώτη και στον αγωνιστικό στίβο;

Εμείς έχουμε, ίσως,  την απάντηση για τα αγωνίσματα που θα έκαναν την Λαουρίτα την πιο δυνατή παίκτρια.

Ποια 5 νέα αγωνίσματα θα έπρεπε να μπουν στο Survivor για να φανεί η Λάουρα γεννημένη πρωταθλήτρια;

1 Χτενίσματα στην άμμο

Ένα αγώνισμα που θα ξεκινάει με τους παίκτες να κάθονται στην άμμο και να προσπαθούν να φτιάξουν στους συμπαίκτες τους τα πιο όμορφα χτενίσματα. Ο χρόνος είναι σημαντικός και εδώ αλλά και τελευταίος να τελειώσεις πιο πολύ θα μετράει το αποτέλσμα. Κοτσιδάκια, ράστα, πλεξούδες, γαλλικοί κότσοι, αφέλειες, ό,τι γουστάρει ο καθένας. Οι άντρες σε αυτό το παιχνίδι απλά θα κοιτάζουν. Εκτός από τον Σπαλιάρα που έχει κόμη ικανή να τον κάνει να παίξει. Η Λάουρα θα σκίσει χασέδες στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Αν μάλιστα αντί να κάθονται στη σκληρή άμμο βρεθεί και ένα μαξιλαράκι θα μπορούσε να παίξει όλους τους γύρους μόνη της.

2 Τέτρις

Όποιος θεωρεί ότι το τέτρις είναι ένα εύκολο αγώνισμα δεν έχει δει δάχτυλα διαλυμένα μετά από πολύωρες μάχες πάνω στα παλιά arcade του παιχνιδιού. Είναι εύκολο να συρθείς κάτω από ένα δίχτυ με έναν κρίκο στο λαιμό. Δοκίμασε όμως να παίξεις στο 90 επίπεδο με τα κομμάτια να έρχονται με διαολεμένη ταχύτητα. Εντάξει, η Λάουρα δε θα φτάσει ποτέ σε αυτά τα επίπεδα αλλά ούτε και οι άλλοι. Άρα αγωνίζεται ως ίση προς ίση με τους μουσκουλάτους συμπαίκτες της και θα μπορούσε άνετα να φτιάξει και διπλή γραμμή αν της έρθει το κατάλληλο κομμάτι, την κατάλληλη στιγμή.

3. Αργό περπάτημα σε ευθεία και παζλ 4 κομματιών

Όσο πιο αργά φτάσεις στο παζλ και το τελειώσεις τόσο πιο καλός θα είσαι. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει και τραυματίζεται. Όχι σε αυτό το αγώνισμα. Οι περισσότεροι δε θα αντέξουν να βλέπουν το παζλ στα δέκα μέτρα και να μην μπορούν να τρέξουν να το τελειώσουν. Όχι όμως η Λάουρα. Θα κάνει υπομονή και μικρά συρτά βηματάκια στην άμμο. Θα χαζέψει τη θάλασσα, θα αφήσει το αεράκι να της πάρει τα μαλλιά, θα γιολάρει με μια καρύδα. Όταν φτάσει περίπου το βράδυ οι άλλοι παίκτες θα έχουν χάσει γιατι δε θα έχουν αντέξει να μην τελειώσουν το παζλ. Ένα παιχνίδι σπάσιμο νεύρων με αντιστροφή της ψυχολογίας της λογικής του «ο πιο γρήγορος κερδίζει».

4. Κρυφτό

Κάποιος πέταξε την ιδέα να βάλουμε κυνηγητό. Όλοι ξεσπάσαμε σε γέλια. Είπαμε αγωνίσματα που θα μπορεί σε πρώτη φάση να συμμετάσχει η Λάουρα. Σε δεύτερη φάση να διακριθεί. Όχι να τη μαζεύει φορείο του Αγίου Δομίνικου. Το κρυφτό είναι ό,τι πρέπει για αυτές τις απαιτήσεις. Αυτός που θα κρυφτεί καλύτερα κερδίζει. Η Λάουρα συνηθισμένη να κρύβεται τόσους μήνες πίσω από τους συμπαίκτες της και τις φοβίες της θα κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση.

5. Δεξαμενή με σοκολάτα και ύπνος

Δε χρειάζεται μεγάλη εξήγηση στου κανόνες του παιχνιδιού. Ένα από τα πιο γλυκά αγωνίσματα του Survivor. Οι παίκτες μπαίνουν σε ατομικές δεξαμενές που γεμίζουν με σοκολάτα. Σκοπός τους να φάνε όλη τη δεξαμενή και να βγουν έξω. Μόλις βγουν τους περιμένουν μεγάλα, μαλακά κρεβάτια με πουπουλένια μαξιλάρια. Νικητής όποιος μπορέσει να κοιμηθεί περισσότερο χωρίς να ξυπνήσει. Πρώτος εχθρός τα στομάχια που έχουν μικρύνει (όχι όλων προφανώς). Θα καταφέρουν να φάνε όλη την υγρή σοκολάτα; Δεύτερος εχθρός η βαρυστομαχιά και η ενδεχόμενη διάρροια. Θα μπορέσουν να κοιμηθούν με στομαχόπονο και το κάλεσμα της φύσης να είναι πιο ισχυρό από ποτέ; Η Λάουρα θα τους δείξει τα δόντια της. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Πρώτη θα βγει από τη δεξαμενή, πρώτη θα κοιμηθεί, τελευταία θα σηκωθεί. Έπαθλο για τον νικητή; Μια μεγάλη σοκολάτα. Η Λάουρα θα την φάει πολύ ευχάριστα δηλώνοντας πόσο πολύ της έλειψε και πως την ονειρευόταν όλο το βράδυ κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος ύπνου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!