tromaktiko: Συντάξεις: Έρχεται "τσεκούρι" έως και 25% από το 2019

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Συντάξεις: Έρχεται "τσεκούρι" έως και 25% από το 2019



Οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που όπως φαίνεται θα κληθούν να πληρώσουν τη… λυπητερή της συμφωνίας στο Eurogroup της Μάλτας...
Η κατ’ αρχήν συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μετά το Πάσχα προβλέπει μεταξύ άλλων, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ.
Αυτό μεταφράζεται σε μειώσεις στις συντάξεις που καταβάλλονται μέχρι έως και 25% από την 1η Ιανουαρίου του 2019! Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μια διαχωριστική γραμμή. Αυτή θα μπεί για όσους παίρνουν 1.000€ ή 1.200€ κύρια και επικουρική σύνταξη.

Στόχος είναι να προστατευθούν από τις μειώσεις οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Όμως όσοι παίρνουν συντάξεις από 1.000 και πάνω (κύρια και επικουρική) θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των νέων περικοπών που έρχονται από το 2019.

Στους μεγάλους χαμένους συγκαταλέγονται και όσοι έχουν συμπληρώσει λίγα χρόνια ασφάλισης, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΒΕ, οι δημόσιοι υπάλληλοι με 35ετια, οι γιατροί του ΕΣΥ καθώς επίσης οι ένστολοι και οι Πανεπιστημιακοί.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!