tromaktiko: Αυτό είναι το σχολείο με τους 1200 τυχερούς μαθητές του, που θα έκανε τους πάντες να ξαναγυρίσουν στα θρανία! [photos]

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αυτό είναι το σχολείο με τους 1200 τυχερούς μαθητές του, που θα έκανε τους πάντες να ξαναγυρίσουν στα θρανία! [photos]



Έχει εσωτερική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, τεράστια αίθουσα θεατρικών παραστάσεων, γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και στίβου, κτιριακές εγκαταστάσεις με "οικολογικό" χαρακτήρα και ίσως την πιο οργανωμένη και άρτια εκπαιδευμένη ομάδα δασκάλων και καθηγητών της χώρας. Ποιος δεν θα ήθελε να ξανακάτσει στα θρανία ενός τέτοιου σχολείου;...

Το καλύτερο, σας το αφήσαμε για το τέλος. Μαντέψτε... Αυτό το σχολείο, βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας!


Ένα σχολείο πραγματικό "κόσμημα", ίσως από τα πιο νέα ιδιωτικά σχολεία (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) στην Ελλάδα.

Διανύει το 14ο έτος λειτουργίας του, ήδη έχει βγάλει μαθητές επιστήμονες, ενώ διακρίνεται συνεχώς τόσο για τις μοναδικές Ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του, όσο και για τους δασκάλους και καθηγητές του που το απαρτίζουν.

Ιθύνων νους και ιδρυτής αυτού του πραγματικού "κολεγίου" είναι ένα ζευγάρι με πραγματική αγάπη για τη μάθηση και την σωστή διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων μαθητών. Η κα Όλγα Καραγλάνη-Αντωνοπούλου και ο κος Δημήτρης Αντωνόπουλος, δημιούργησαν με πολύ αγάπη στις αρχές της χιλιετίας μια πραγματική "Εκπαιδευτική Αναγέννηση" γνώσης και μάθησης για τους μαθητές που θα είχαν τη τύχη να φοιτήσουν μέσα σε αυτό το περιβάλλον. Με πραγματικό ζήλο, τεράστια εμπειρία -μιας και οι δυο προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης-, αλλά και με το πιο σημαντικό. Χωρίς "εκπτώσεις". Δίχως εκπτώσεις στο όραμά τους, παρόλο που το εγχείρημά τους στοίχισε πολλά χρήματα, τόλμησαν και έφτιαξαν ένα σχολείο που μέσα στα χρόνια λειτουργίας του, έχει πάρει εκατοντάδες διακρίσεις από διεθνείς φορείς, τόσο σε μαθητικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο. Το μότο τους "Το ονειρευτήκαμε ως παιδιά, το αναζητήσαμε ως γονείς, το υλοποιούμε ως υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί..." τα γράφει όλα ξεκάθαρα. Το όνειρο του μαθητή που έγινε εκπαιδευτικός, έγινε πραγματικότητα...


Το όραμα και η πραγματοποίησή του...
"Η ίδρυση ενός Σχολείου το οποίο, κάθε ημέρα της λειτουργίας του, θα στοχεύει με υπεύθυνες σταθερές διαδικασίες, αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη, στην πνευματική, ηθική, κοινωνική καλλιέργεια και την ψυχοσωματική υγεία κάθε μαθητή ξεχωριστά, προσφέροντας έτσι ουσιαστική παιδεία υψηλού επιπέδου σε όλους τους μαθητές του."

Αυτά γράφουν στο καλωσόρισμα τους οι ιδρυτές της "Εκπαιδευτικής Αναγέννησης". Αυτή είναι και η πραγματικότητα. Αναλλοίωτη, τα τελευταία 14 χρόνια της λειτουργίας του σχολείου. Και συνεχίζουν, απευθυνόμενοι στους γονείς:

"Απευθυνόμαστε στους γονείς, που προβληματίζονται και αναζητούν με ουσιαστικά κριτήρια το καλύτερο για το παιδί τους, που αναζητούν ένα ιδιωτικό σχολείο το οποίο διασφαλίζει ένα υψηλό και ομοιογενές ακαδημαϊκό επίπεδο σε κάθε τμήμα. Που θέλουν ένα σχολείο που να εμπνέει την αριστεία με στόχο κάθε παιδί να φτάσει στη δική του κορυφή. Που θέλουν ένα σχολείο το οποίο θα ενδιαφέρεται όχι μόνο για την παροχή γνώσης αλλά και για τη διαμόρφωση ενός ακέραιου χαρακτήρα. Που θέλουν ένα σχολείο στο οποίο η συμπεριφορά όλων των μαθητών στηρίζεται σε αρχές και αξίες και εκπέμπει ποιότητα. Που θέλουν ένα σχολείο το οποίο θα καλλιεργεί όλες τις δυνατότητες του παιδιού τους, ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθησή του. Που θέλουν τη ζεστασιά και την εξατομικευμένη φροντίδα την οποία διασφαλίζει ένα οικογενειακό σχολείο αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή και την ποικιλία σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που υπάρχουν σε ένα μεγάλο σχολείο. Που θέλουν ένα ιδιωτικό σχολείο το οποίο να ανοίγει τους ορίζοντες του νέου και να τον προετοιμάζει για τη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, μέσα από τη συμμετοχή σε πανελλήνια, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς. Που θέλουν ένα ποιοτικό ιδιωτικό σχολείο το οποίο, με την αποτελεσματικότητα των μεθόδων διδασκαλίας σε όλα τα μαθήματα, να επιτυγχάνει την εμπέδωση της γνώσης και να καθιστά περιττή την εξωσχολική φροντιστηριακή διδασκαλία. Που θέλουν ένα οργανωμένο ιδιωτικό σχολείο, το οποίο επιλέγει τους δασκάλους και καθηγητές με τα πιο αυστηρά κριτήρια, όπως ακριβώς θα έκαναν και οι ίδιοι. Που θέλουν ένα Σχολείο το οποίο θα βοηθήσει το παιδί τους να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του."

Και όλα αυτά που θέλουν οι γονείς, κατάφεραν οι ιδρυτές της "Εκπαιδευτικής Αναγέννησης" να τα στοιβάξουν σε αυτό το σχολείο. Κόντρα στις δυσκολίες, κόντρα στο ρίσκο της επένδυσης, κόντρα στους καιρούς που διανύουμε.


Πληρότητα 100% και ανοδική πορεία χρόνο με τον χρόνο
Το καλό ξεχωρίζει και δεν χάνεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και όταν είσαι γονιός, τα κριτήρια για το "δεύτερο" σπίτι του παιδιού σου, αν μη τι άλλο, είναι πολύ αυστηρά. Τόσο αυστηρά, που πολλές φορές φτάνει και στα όρια του παραλόγου.


Αυτό το σχολείο, μπορεί να καλύψει 100% ακόμα και τον πιο αυστηρό γονιό. Αψεγάδιαστο και αναλλοίωτο όπως ακριβώς την πρώτη μέρα λειτουργίας του, αυτό το "κόσμημα" μάθησης έχει 1200 πραγματικά χαρούμενα παιδιά. Χαρούμενα τα κάνει το γεγονός ότι διδάσκονται άρτια και με πρόγραμμα σε ένα περιβάλλον καθαρό, προστατευμένο και χωρίς "κενά ασφαλείας". Άρα, δημιουργείται μια οικειότητα και ηρεμία, τόσο στους μαθητές που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο σχολείο τους, όσο και στους γονείς που ξέρουν ότι τα παιδιά τους απολαμβάνουν όλο το πακέτο που τους αξίζει.


Σχολείο με αρχές και κανόνες...
Ένα σχολείο που έχει, μεγάλες φωτεινές και άρτια εξοπλισμένες αίθουσες, πρότυπo εργαστήριo Φυσικής - Χημείας, πρότυπo εργαστήριo Βιολογίας, σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής - Πολυμέσων, ένα μοναδικό εργαστήριο Τεχνολογίας, εργαστήρια Εικαστικών με κατασκευές που πραγματικά θα ζήλευαν μεγάλοι καλλιτέχνες και όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που θα επιλέξει ο μαθητής κατά τη διάρκεια της φοιτήσεώς του, θέλει και μαθητές με αρχές, πειθαρχία και προσήλωση.

Από τις πρώτες ημέρες φοίτησης του μαθητή στο Δημοτικό ή ακόμα ακόμα και στο Νηπιαγωγείο, διδάσκονται και γαλουχούνται στην πνευματική, ηθική, αλλά και κοινωνική καλλιέργεια τόσο μέσα στο σχολικό σύνολο, όσο και στη κοινωνία. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά σπουδαίο, μιας και όλοι οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, είναι ξεχωριστές προσωπικότητες, με στόχο και πολλές διακρίσεις τόσο σε Πανελλαδικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο.


Ακόμα και τώρα, στο γκρίζο και ανασφαλές 2017 που περνάει η χώρα μας, άνθρωποι ξεχωριστοί, άνθρωποι σπουδαίοι, ο καθένας στον δικό του χώρο και με τα προσωπικά του ρίσκα, καταφέρνουν να μας δίνουν μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον αυτής της χώρας, που δίδαξε Πολιτισμό, Δημοκρατία και Αρχές.

Οφείλουμε να πούμε συγχαρητήρια στους ιδρυτές της "Εκπαιδευτικής Αναγέννησης" και να τους προτρέψουμε να συνεχίσουν να προσφέρουν ελπίδα και ουσιαστική γνώση στους μαθητές τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχολείο μπορείτε να βρείτε εδώ: www.anagennisi.edu.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!