tromaktiko: Προσοχή - Η είδηση που πρέπει να διαβάσουν όλοι όσοι βλέπουν "ακατάλληλο υλικό" στο κινητό τους [video]

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Προσοχή - Η είδηση που πρέπει να διαβάσουν όλοι όσοι βλέπουν "ακατάλληλο υλικό" στο κινητό τους [video]



Με τα smartphones πλέον να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από έναν υπολογιστή, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ικανοποιούν μέσω αυτών τις καθημερινές τους ανάγκες...
Αν ωστόσο μία από αυτές είναι και η ατομική… προπόνηση ή απλά η παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου μέσου του κινητού, τότε κινδυνεύετε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη γι΄ αυτήν σας τη συνήθεια!

Σύμφωνα με ειδικούς για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι ψεύτικες εφαρμογές πορ νό «ανθίζουν», με τους χάκερς-εμπνευστές τους να κάνουν «χρυσές δουλειές».

Οι εφαρμογές αυτές στην πραγματικότητα εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στο smartphone σας παίρνοντας πλήρως τον έλεγχό του. Και ναι, καλά μαντέψατε! Στη συνέχεια σάς ζητούν λύτρα για να το ξεκλειδώσουν.

Ένας μάλιστα από τους στόχους είναι και ο κολοσσός στο χώρο, η ιστοσελίδα «po rn hu b», μία ψεύτικη εφαρμογή για την οποία αποκτά πρόσβαση μέσω του κινητού σας στα προσωπικά σας στοιχεία, «αρπάζοντας» μέχρι και χρήματα από τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

Με το που γίνει install η εφαρμογή, «απαιτεί» από το χρήστη να πραγματοποιήσει ένα τσεκ για ιούς πριν παίξει το ακατάλληλο βίντεο. Αν «συμφωνήσει», δεν υπάρχει γυρισμός, παρά μόνο αν πληρώσεις (συνήθως) 100 δολάρια με Bitcoins που δεν ανιχνεύονται…

Οι hackers βασίζονται στην ορθή πολιτική της Google να μην επιτρέπει εφαρμογές πορ νογραφικού περιεχομένου στο Play Store, με αποτέλεσμα οι... ενδιαφερόμενοι να στρέφονται σε ό,τι κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο. Αν και το po rn hu b προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας την επίσημη εφαρμογή.

«Οι χρήστες κινητών Android πρέπει να έχουν εγκατεστημένη στο κινητό τους κάποια επίσημη εφαρμογή ασφαλείας (security app) προκειμένου να αποφύγουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως επίσης και ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων σας», τονίζει ειδικός στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα και αν πληρώσετε αυτό ίσως και να μην λύσει το πρόβλημα, γι΄αυτό και ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!