tromaktiko: Συναγερμός στο Orly - Ένας νεκρός άντρας από τα πυρά αστυνομικών [photos - video]

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Συναγερμός στο Orly - Ένας νεκρός άντρας από τα πυρά αστυνομικών [photos - video]



Ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα το πρωί από τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Orly, νότια του Παρισιού, αφού προηγουμένως είχε υφαρπάξει το όπλο ενός στρατιωτικού, όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών...

Ο συναγερμός στο αεροδρόμιο Orly του Παρισιού σήμανε γύρω στις 09:30 (ώρα Ελλάδας). «Ένας άνδρας υφάρπαξε ένα όπλο από έναν στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απομονώσει μεγάλη περίμετρο γύρω από τη νότια πτέρυγα του αεροδρομίου του Orly μετά τους πυροβολισμούς των αρχών ασφαλείας, όταν ο δράστης επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιωτικού που εκτελούσε περιπολία.

Υπήρξε άμεση αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας και ο δράστης έπεσε νεκρός.
Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID» και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.
Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία.


Υπάρχει παράλληλα προβληματισμός κατά πόσο θα επηρεασθούν και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ. Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας.

Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.
Η εκκένωση του αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κινήσεις πανικού.
Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.

Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί.
Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού:







     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!