tromaktiko: Άγριο κράξιμο: Ευρώπη εθνικών εγωισμών, άφησε μόνες Ελλάδα και Ιταλία

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Άγριο κράξιμο: Ευρώπη εθνικών εγωισμών, άφησε μόνες Ελλάδα και Ιταλία



«Δριμύ κατηγορώ» κατά της σημερινής Ευρώπης και των στρατηγικών επιλογών της εξαπέλυσε ο εφημερίδας Corriere della Sera...Λουτσιάνο Φοντάνα, υπερασπιζόμενος την Ελλάδα και την Ιταλία όσον αφορά στο μεταναστευτικό. Μίλησε για Ευρώπη χωρίς ηγέτες και χωρίς σχέδιο.

«Η Ευρώπη δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με ένα ενιαίο σχέδιο τα δυο μεγάλα της προβλήματα: την οικονομική και κοινωνική κρίση, για την οποία επιβλήθηκε μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική η οποία δεν έλαβε υπόψη το πόσο υπέφεραν χώρες όπως η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία, και ούτε την εκτεταμένη ανεργία που αυξανόταν όλο και περισσότερο» είπε στο Rai Tre.

Και συνέχισε: «Το δεύτερο πρόβλημα, είναι η μεγάλη έλλειψη αλληλεγγύης, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Άφησαν στις μεθοριακές χώρες, άφησαν στις πλάτες της Ελλάδας και της Ιταλίας, όλο το βάρος του προβλήματος. Μιλάμε για μια Ευρώπη χωρίς ηγέτες, χωρίς σχέδιο, για μια Ευρώπη των εθνικών εγωισμών. Όλα αυτά, φυσικά, θα πρέπει να αλλάξουν, αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα αντιευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα».
Σε σχέση με το μέλλον του ευρώ, ο Λουτσιάνο Φοντάνα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Rai Tre, πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στο τέλος, το ευρώ θα επιβιώσει, αλλά με μια διαφορετική Ευρώπη. Το ευρώ έφερε μαζί του κάποια μειονεκτήματα αλλά και κάποια αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, όπως χαμηλά επιτόκια, προσβάσιμα δάνεια, μια αγορά πεντακοσίων εκατομμυρίων ανθρώπων στην οποία μπορούν να δραστηριοποιηθούν όλες οι επιχειρήσεις. Είναι μεγάλα πλεονεκτήματα τα οποία οι ευρωπαίοι πολίτες θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν με προσοχή».

Σε σχέση, τέλος, με τις ολλανδικές εκλογές και με την σημασία του αποτελέσματός τους, ο διευθυντής της γνωστής εφημερίδας του Μιλάνου τόνισε: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να χάσει την Ολλανδία, διότι είναι μια χώρα που αντιπροσωπεύει πολύ καλά τις ευρωπαϊκές αξίες ανοχής, θα έλεγα την "ανοιχτή Ευρώπη". Αντιπροσωπεύει, επίσης, το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που μετέτρεψε την Ευρώπη σε μια μεγάλη διεθνή οικονομική δύναμη. Μια ενδεχόμενη νίκη αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ολλανδία θα σήμαινε την έναρξη μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου. Η νίκη του Γκέερτ Βίλντερς θα μπορούσε να προσφέρει ώθηση και στην νίκη της Μαρίν Λε Πεν στην Γαλλία. Και οι δυο οι πολιτικοί αυτοί, όπως ξέρουμε, επιθυμούν το τέλος της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!