tromaktiko: Κατηγορούμενος για βιασμό αθωώθηκε γιατί δεν «το ευχαριστήθηκε!»

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Κατηγορούμενος για βιασμό αθωώθηκε γιατί δεν «το ευχαριστήθηκε!»



Σάλο προκαλεί η απόφαση που έλαβε δικαστήριο στο Μεξικό, αθωώνοντας νεαρό κατηγορούμενο για απαγωγή και...
σξουαλική επίθεση σε βάρος 17χρονης. Σκεπτικό της αθώωσης είναι πως ο δράστης «δεν ευχαριστήθηκε» την πράξη του.

Ο 21χρονος Diego Cruz,ο οποίος εκδόθηκε από την Ισπανία για να περάσει από δίκη στο Μεξικό, είναι ένας από τους τέσσερις νεαρούς που κατηγορήθηκαν ότι απήγαγαν και βίασαν ένα ανήλικο κορίτσι, έπειτα από ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, το 2015.

Η ομάδα των νεαρών, στα τοπικά μίντια τους αποκαλούν με το παρατσούκλι «Los Porkys», είναι μέλη γνωστών και εύπορων οικογενειών της πόλης Veracruz. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανάγκασαν το 17χρονο τότε κορίτσι να μπει σε μια μαύρη Μερσεντές στη συνέχεια την οδήγησαν σε ένα σπίτι όπου της επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με τον 21χρονο: «αν και ο κατηγορούμενος έπιασε το στήθος της κοπέλας και την κακοποίησε με τα χέρια του, δεν το έκανε για κάποια σαρκική ανάγκη ή ευχαρίστηση και ως εκ τούτου δεν είναι ένοχος για βιασμό. Σκοπός του ήταν απλά να εξευτελίσει το θύμα». Επιπλέον, ο δικαστής υποστήριξε ότι το κορίτσι δεν ήταν «αβοήθητο» παρά το γεγονός ότι απήχθη...

«Την άγγιξε με σεξουαλικά κίνητρα, αλλά επειδή δεν το ευχαριστήθηκε, δεν θεωρείται κακοποίηση;», διερωτήθηκε η ακτιβίστρια για θέματα ισότητας των φύλων, Estefanía Vela Barba σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian.

Η αθώωση του νεαρού, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Μεξικό, με πολλούς να εκφράζουν την πεποίθηση ότι οι πλούσιοι χρίζουν ευνοϊκής μεταχείρισης ακόμη και από την δικαιοσύνη. Ο πρώτος που πιστεύει κάτι τέτοιο, είναι και ο Javier Fernandez, ο πατέρας του θύματος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην El Pais σημείωσε ότι με αυτή τη δικαιοσύνη «ο καθένας θα μπορεί να αγγίζει ένα νεαρό κορίτσι χωρίς ποινικές συνέπειες» ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευση και το θυμό του. «Είναι αδιανόητο. Είμαι κατάπληκτος και εξοργισμένος. Δύο χρόνια δίναμε μάχες ενάντια στο ρεύμα και καταλήγουν σε αυτή την απόφαση. Τη γλίτωσε και του δίνουν και νομική προστασία. Αυτό μόνο αστείο μπορεί να είναι, είναι παράλογο»..

Όσον αφορά το άτυχο κορίτσι, είχε γράψει στο Facebook 15 μήνες μετά την επίθεση: «Δεν έχω να δείξω μεταμέλεια για τίποτα. Έχω πιει αλκοόλ. Έχω πάει σε πάρτι. Έχω φορέσει φούστες όπως πολλά κορίτσια στην ηλικία μου. Και για αυτό θα κριθώ; Για αυτό αξίζω αυτό που συνέβη;».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!