tromaktiko: Τα πιο αστεία επαγγέλματα: Από τον «μεταφορέα» παγόβουνου ως τον δοκιμαστή σκυλοτροφής

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τα πιο αστεία επαγγέλματα: Από τον «μεταφορέα» παγόβουνου ως τον δοκιμαστή σκυλοτροφής



Δείτε τα πιο αστεία επαγγέλματα που υπάρχουν...
 Ο κριτής μυρωδιάς είναι ένα μόνο από τα ασυνήθιστα επαγγέλματα που συγκέντρωσε το Business Insider. Για κάποιον που προτιμά κάτι λιγότερο αηδιαστικό ή πιο αγαπησιάρικο, υπάρχουν οι επαγγελματίες «αγκαλίτσες», οι οποίοι χρεώνουν έως και 80 δολάρια τον χρόνο. Εναλλακτικά, οι «κολλημένοι» με την μικρή οθόνη μπορούν να εργαστούν ως επαγγελματίες τηλεθεατές.

Αυτά είναι τα πιο παράξενα επαγγέλματα που συγκέντρωσε το Business Insider:

Αρμεγμα φιδιού

Είναι οι άνθρωποι που εξάγουν το δηλητήριο από μερικά από τα πιο επικίνδυνα φίδια στον κόσμο. Συχνά αυτό χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για νοσοκομειακή ή εργαστηριακή χρήση και μπορεί να πωληθεί έως και για 1.000 δολάρια το γραμμάριο.

Κριτής μυρωδιάς

Πρόκειται για εκείνους που κάνουν τα τεστ οσμής, για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα προϊόντων σωματικής υγιεινής, όπως σαπούνια, αφρόλουτρα, αποσμητικά ή στοματικά διαλύματα.

Ανάλογα με το είδος του προϊόντος που μελετούν, οι κριτές μυρίζουν μασχάλες, πατούσες ή την αναπνοή όσων μετέχουν στην έρευνα, για να αξιολογήσουν την οσμή.

Μία γυναίκα που έκανε αυτό το επάγγελμα επί 15 χρόνια είχε μυρίσει 5.600 πόδια και απροσδιόριστο αριθμό μασχαλών και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Επαγγελματίας παράνυφος

Υπάρχουν γραφεία που «ενοικιάζουν» παράνυφους σε μία υποψήφια νύφη. «Ουσιαστικά είμαι ένας προσωπικός βοηθός της νύφης και ένας θεραπευτής διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή», δηλώνει στο Business Insider η Γεν Γκλαντζ που έχει δημιουργήσει μία τέτοια εταιρεία και χρεώνει από 300 έως 2.000 δολάρια τον γάμο.

«Μεταφορέας» παγόβουνου


Εγινε επάγγελμα μετά από το ναυάγιο του Τιτανικού. Πέρυσι δημιουργήθηκε διεθνής υπηρεσία περιπολίας πάγου, υπό την αμερικανική ακτοφυλακή. Παρακολουθεί τις θέσεις των παγόβουνων και συμβουλεύει για τις ασφαλέστερες διαδρομές γύρω από αυτά. Αν κριθεί αναγκαίο, ένα παγόβουνο μπορεί να ρυμουλκηθεί μακριά από την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

Επαγγελματίας μοιρολογήτρα

Πηγαίνει στις κηδείες και θρηνεί για τον πεθαμένο. Στην Αγγλία υπάρχει υπηρεσία που ειδικεύεται σε αυτό, η «Rent A Mourner». Για δύο ώρες χρεώνει περίπου 70 δολάρια.
Εκπαιδευτής σκύλων που σερφάρουν

Βρίσκονται σε συγκεκριμένα θέρετρα και πληρώνονται για να μάθουν σε έναν σκύλο και το αφεντικό του πώς να δαμάζουν τα κύματα με τη σανίδα του σερφ. Αλλού υπάρχουν μαθήματα αποκλειστικά για τετράποδα.

Νταντά για πάντα

Το 2014 το Κέντρο Προστασίας και Ερευνας για Γιγάντια Πάντα, στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι ψάχνει για άτομα που θα φροντίζουν τα νεογέννητα ζώα του είδους. «Εχετε μόνο μία αποστολή: να περάσετε 365 ημέρες με τα πάντα και να μοιράζεστε τις χαρές και τις λύπες του», ανέφερε μεταξύ άλλων η αγγελία.

Επαγγελματίας γοργόνα

Οσοι κάνουν αυτή τη δουλειά μπορούν να βγάλουν αξιοπρεπή χρήματα, με εμφανίσεις σε πάρτι ή κάνοντας μαθήματα για το πώς κολυμπάς σαν γοργόνα. Στην πρώτη περίπτωση συνήθως χρεώνουν 300 δολάρια την ώρα. Ομως, για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια και να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν. Η εταιρεία Aqua Mermaid, με έδρα το Μόντρεαλ, χρεώνει 3.800 δολάρια για εκπαίδευση πέντε ημερών.

Αγγιγμα προσώπου

Εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν τα χέρια τους και να κρίνουν την αποτελεσματικότητα προϊόντων όπως λοσιόν, καθαριστικά προσώπου και ξυραφάκια. Μπορεί να βγάλουν έως και 25 δολάρια την ώρα.

Επαγγελματίας «αγκαλίτσας»

Χρεώνουν έως και 80 δολάρια την ώρα για να αγκαλιάζουν ξένους.

Επαγγελματίας τηλεθεατής

Είναι πραγματική δουλειά, όχι όμως τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Σύμφωνα με το Investopedia.com, οι επαγγελματίες τηλεθεατές παρακολουθούν διάφορα σόου και βίντεο ειδήσεων και βρίσκουν εκείνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκπομπές. Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι όταν ο Τζίμι Κίμελ έψαχνε άνθρωπο για τέτοια θέση το 2005, το σόου του πρόσφερε 500-600 δολάρια την εβδομάδα.

Καλλιτέχνης της τέφρας

Είναι άνθρωποι που αντλούν έμπνευση από την τέφρα εκείνων που έφυγαν από τον μάταιο τούτο κόσμο. Μετά από την αποτέφρωση, κάποιοι τους προσλαμβάνουν για να τους ετοιμάσουν μία δημιουργία, όπως κολιέ ή γυάλινο γλυπτό, με την τέφρα του αγαπημένου τους προσώπου.

Επαγγελματίας ξένος

Κάποιες κινέζικες εταιρείες πληρώνουν 1.000 δολάρια την εβδομάδα σε άνδρες που φορούν κοστούμι και κάνουν χειραψίες με Κινέζους επιχειρηματίες. Αλλες προσλαμβάνουν ξένους για να πηγαίνουν σε εκδηλώσεις και να υποδύονται τους διάσημους. «Στην Κίνα είναι διαδεδομένη η άποψη ότι αν προσληφθούν ξένοι για μία εκδήλωση, τότε αυτή περνά σε άλλο επίπεδο», δήλωσε ένας μεσίτης στους Times.

Δοκιμαστής σκυλοτροφής

Εταιρείες που φτιάχνουν τροφές για κατοικίδια καταφεύγουν σε ανθρώπους δοκιμαστές, για να ελέγξουν την ποιότητα των προϊόντων τους. Αυτοί αναλαμβάνουν να αξιολογήσουν και τη διατροφική αξία της τροφής, την οποία συνήθως φτύνουν μόλις τη δοκιμάσουν.

Κριτής φύλου κοτόπουλου

Καθορίζουν το φύλο ενός νεοσσού, βασιζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στη διαίσθηση. Συνήθως τους προσλαμβάνουν εκκολαπτήρια. Το επάγγελμα γνωρίζει μεγαλύτερη επιτυχία στη Μ. Βρετανία και την Ιαπωνία, ενώ όσοι το ακολουθούν βγάζουν έως και 60.000 δολάρια τον χρόνο.

Αναμονή στην ουρά

Κάνουν αυτό που εκνευρίζει τους περισσότερους. Περιμένουν στην ουρά και πληρώνονται για αυτό. Εχουμ μεγαλύτερη ζήτηση σε περιόδους μεγάλων εκπτώσεων, όπως η Black Friday, ή όταν βγαίνει ένα νέο προϊόν, π.χ. το καινούριο iPhone. Οι χρεώσεις ποικίλουν, αλλά ένας επαγγελματίας του είδους είπε στο Business Insider τι βγάζει έως και 1.000 δολάρια την εβδομάδα.

«Συγγραφέας» μπισκότου τύχης

Οι εταιρείες που τα φτιάχνουν προσλαμβάνουν άτομα που καλούνται να εμπνευστούν έξυπνα μηνύματα. Το EHow.com εκτιμά ότι αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν περίπου 40.000 δολάρια τον χρόνο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!