tromaktiko: Φρίκη: Πλημμύρισαν τα πάντα στο Περού -Επιπλέουν τα οστά νεκρών

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Φρίκη: Πλημμύρισαν τα πάντα στο Περού -Επιπλέουν τα οστά νεκρών



Οι καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν το Περού πλήττουν και τα κοιμητήρια, όπως στην περιοχή Λαμπαγιέκε...στις βόρειες ακτές της χώρας, με τα οστά των νεκρών να επιπλέουν στα νερά.

Στο νεκροταφείο του Σαν Χοσέ, που έχει πλημμυρίσει τελείως, άνθρωποι παίρνουν από τους τάφους τα οστά συγγενών τους, όπως δείχνουν εικόνες που μαγνητοσκόπησε το AFP. Το νερό έχει καταστρέψει πολλούς τάφους, με αποτέλεσμα να διακρίνονται οι σοροί.

"Είναι μια δοκιμασία για να μπούμε μέσα και να δούμε τους νεκρούς μας", δήλωσε ένας κάτοικος στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων από τα πτώματα που κείτονται ελεύθερα στο περιβάλλον.



Ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ Μακάριο Φιέστας δεσμεύτηκε να γίνει άντληση του νερού ώστε να περιοριστεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης.

Από τον Ιανουάριο, το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, αυξάνοντας τη θερμοκρασία της θάλασσας, η οποία εξατμίζεται με συνέπεια να δημιουργούνται σφοδρές βροχοπτώσεις στις Άνδεις, και στη συνέχεα πλημμύρες, χιονοστιβάδες και κατολισθήσεις, έχει προκαλέσει τον θάνατο 84 ανθρώπων στο Περού.

Τις τελευταίες ώρες, η χώρα θρηνεί πέντε νέα θύματα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση αργά χθες βράδυ. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας (INDECI), 20 άνθρωποι αγνοούνται και 209 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ισχυρών αυτών βροχοπτώσεων.

Περίπου 112.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα πάντα και άλλοι 666.500 υπέστησαν υλικές ζημιές, εκτιμά η κυβέρνηση.


Πηγή Φωτό: Associated Press & Πηγή Βίντεο: WildNature2017
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!