tromaktiko: Χόγκινγκ: Δεν νιώθω ευπρόσδεκτος στην Αμερική του Τραμπ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Χόγκινγκ: Δεν νιώθω ευπρόσδεκτος στην Αμερική του Τραμπ



Δεν νιώθει πλέον ευπρόσδεκτος στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ είπε στην εκπομπή «Good Morning Britain» ο Βρετανός φυσικός...
και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Χόγκινκ, που έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Μπαράκ Ομπάμα το 2009 εξέφρασε τους φόβους του για τη στροφή της Αμερικής προς «μια δεξιά και αυταρχική προσέγγιση» αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Guardian.

«Θέλω να επισκεφτώ ξανά την Αμερική και να μιλήσω και με άλλους επιστήμονες, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είμαι ευπρόσδεκτος» είπε.

Ο Χόγκινγκ τόνισε  ότι είναι προβληματισμένος με την πολιτική του Τραμπ για το περιβάλλον. «Η κλιματική αλλαγή είναι από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και μπορούμε να αποφύγουμε. Επηρεάζει πολύ την Αμερική» είπε μεταξύ άλλων.

«Ο Τραμπ εξελέγη από ανθρώπους που ένιωσαν ότι στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων από την κυβερνητική ελίτ, σε μια εξέγερση κατά της παγκοσμιοποίησης. Η προτεραιότητά του θα είναι να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του, που δεν είναι ούτε Δημοκρατικοί ούτε τόσο καλά ενημερωμένοι» είπε.

Παρόλα αυτά ο Βρετανός νιώθει ελπίδα με την άνοδο των γυναικών σε δυναμικές θέσεις της δημόσιας ζωής. Εξέφρασε επίσης τον ενθουσιασμό του για την πιθανότητα να σταλούν στο διάστημα μικρά ρομπότ για να εξερευνηθούν πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη, τρισεκατομμύρια χλμ μακριά.

Για το θέμα του Brexit είπε ότι πρέπει να υπάρξει αντίσταση και η Βρετανία να μείνει στην Ε.Ε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!