tromaktiko: Σας ενδιαφέρει: Ανακοίνωση ΟΑΕΔ για όλους τους ανέργους

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Σας ενδιαφέρει: Ανακοίνωση ΟΑΕΔ για όλους τους ανέργους



Επεκτείνεται και στις ομάδες ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, η...
δυνατότητα ένταξης στα ειδικά προγράμματα απασχόλησης στον δημόσιο τομέα.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, την οποία υπογράφουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού και από εθνικούς πόρους, προβλεπόταν αποκλειστικά μόνο για μακροχρόνια άνεργους.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης ότι:
-Εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου 2190/1994, που αφορά τη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, και το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε δήμους, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σε εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ.

-Παρέχεται η δυνατότητα στους άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ που πραγματοποίησαν ως και 70 ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

-Παρατείνεται για 4 ακόμη μήνες και μέχρι τις 31/7/2017 η προθεσμία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων δόσεων, η οποία λήγει στις 31/3/2017, των δικαιούχων του τέως ΟΕΚ που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!