tromaktiko: Φόβο για την ασφάλειά του εκφράζει το 38% των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Φόβο για την ασφάλειά του εκφράζει το 38% των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ



Στόχος οργανώσεων οπαδών της θεωρίας της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής φοβάται πως θα γίνει το 38% των Αμερικανών μουσουλμάνων, μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ...
στις προεδρικές εκλογές της περασμένης χρονιάς, ενώ το 42% σημειώνει πως τα παιδιά του ήδη υφίστανται εκφοβισμό λόγω του θρησκεύματός τους, κατέδειξε μια έρευνα.

Η έρευνα αυτή, του Ινστιτούτου για την Κοινωνική Πολιτική και Κατανόηση (Institute for Social Policy and Understanding), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, καταγράφει επίσης ότι ο ένας στους πέντε μουσουλμάνους στις ΗΠΑ έχει ήδη κάνει σχέδια για να εγκαταλείψει τη χώρα «αν καταστεί αναγκαίο».

Το κλίμα του φόβου συμβάλλει στο χαμηλότερο του μέσου όρου ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες των ενηλίκων μουσουλμάνων.

Συγκριτικά, το 27% των Εβραίων, το 11% των προτεσταντών, το 8% των ρωμαιοκαθολικών και το 16% των προσώπων που δηλώνουν πως δεν εκκλησιάζονται εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες.

Το ποσοστό των μουσουλμάνων που λέει ότι τα παιδιά του υφίστανται σχολικό εκφοβισμό λόγω θρησκείας είναι υπερτετραπλάσιο συγκρινόμενο με αυτό του γενικού πληθυσμού. Σε μια στις τέσσερις περιπτώσεις μάλιστα εμπλέκεται εκπαιδευτικός, κατά τα συμπεράσματα της έρευνας.

Μόλις το 61% των μουσουλμάνων δήλωσε ότι ψήφισε στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από αυτό κάθε άλλης θρησκευτικής ομάδας γενικά, σύμφωνα με την έρευνα αυτή σε δείγμα 2.389 ανθρώπων από την 4η Ιανουαρίου ως την 23η Ιανουαρίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!