tromaktiko: 32χρονος έχασε την ζωή του ενώ φόρτιζε το κινητό του στο μπάνιο

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

32χρονος έχασε την ζωή του ενώ φόρτιζε το κινητό του στο μπάνιο



Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στην Αγγλία που φόρτιζε το κινητό του ενώ έκανε μπάνιο...
Ο 32χρονος Ρίτσαρντ Μπουλ υπέστη σοβαρά εγκαύματα όταν ο φορτιστής του ήρθε σε επαφή με το νερό, ενώ εκείνος χρησιμοποιούσε ένα iPhone, και πέθανε ακαριαίως.

Ο βοηθός του ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο σώμα του νέου, δόκτωρ Σιν Κάμινγκς, είπε ότι ο Μπουλ είχε χρησιμοποιήσει ένα καλώδιο επέκτασης για να συνδέσει τον φορτιστή του κινητού του με μια πρίζα στον διάδρομο του σπιτιού του και άρχισε να χρησιμοποιεί το κινητό του ενώ έκανε μπάνιο. Όταν το καλώδιο ακούμπησε το βρεγμένο στήθος του 32χρονου, εκείνος υπέστη ηλεκτροπληξία και πέθανε. Ο ιατροδικαστής τώρα σκέφτεται να γράψει επιστολή στην Apple, ώστε να μην επαναληφθεί μια νέα τραγωδία στο μέλλον.

Βρετανική ΜΚΟ για την αποφυγή περιστατικών ηλεκτροπληξίας τόνισε τον κίνδυνο του να έχει κανείς ηλεκτρονικές συσκευές κοντά στο νερό. Αυτό που αυξάνει τον κίνδυνο δεν είναι τόσο η συσκευή αυτή καθ' αυτή, αλλά η σύνδεσή της με έναν φορτιστή. Ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν χρησιμοποιούνται φτηνοί φορτιστές-απομιμήσεις που δεν είναι συμβατοί με τις συσκευές και δεν παρέχουν την ίδια προστασία.

«Ρισκάρετε την ζωή σας. Ο ηλεκτρισμός και το νερό δεν πάνε μαζί, όμως όταν έχουμε να κάνουμε με κινητά, οι άνθρωποι δεν το σκέφτονται πάντοτε αυτό», δήλωσε η Σίλα Μέριλ, εκπρόσωπος της Βασιλικής Κοινότητας για την Αποφυγή Ατυχημάτων (Rospa).

«Δεν συνίσταται η χρήση τους όταν είναι συνδεδεμένα στη πρίζα», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!