tromaktiko: Συνταγή κατά του κρυολογήματος: Πώς θα φτιάξεις τα “χρυσά νάτσος με κουρκουμά”

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγή κατά του κρυολογήματος: Πώς θα φτιάξεις τα “χρυσά νάτσος με κουρκουμά”



Δες τι κάνει η Lee Holmes, πιστοποιημένη coach υγείας, δασκάλα yoga και συγγραφέας του Heal Your Gut, όταν αρχίζει να νιώθει πως κάτι...
δυσάρεστο για την υγεία της την τριγυρίζει!
Αν πιστεύεις ότι “είσαι αυτό που τρως” σημαίνει πως αν φτιάξεις κάτι που δυναμώνει το ανοσοποιητικό σου και καταπολεμά τις φλεγμονές, μπορεί να σε βοηθήσει να προστατευτείς από μέσα προς τα έξω.

Τουλάχιστον, αυτό κάνει η Lee Holmes, πιστοποιημένη coach υγείας, δασκάλα yoga και συγγραφέας του Heal Your Gut, όταν αρχίζει να νιώθει πως κάτι δυσάρεστο την τριγυρίζει!

Η Lee Holmes, επειδή είναι επαγγελματίας, έχει φτιάξει ένα πλάνο που δεν απαιτεί να κλείνεις τη μύτη σου για να καταπιείς κάθε φορά το σπιτικό γιατρικό που προτείνει! Από τα γεμάτα βιταμίνη C νάτσος (αλήθεια!) μέχρι την καταπραϋντική ταϊλανδέζικη σούπα με λεμονόχορτο (αν έχεις βαρεθεί την παραδοσιακή κοτόσουπα), οι συνταγές της θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις μακριά και να καταπολεμήσεις τους ιούς του χειμώνα.

Συνέχισε την ανάγνωση για να μάθεις τι τρώει η διατροφολόγος Lee Holmes όταν αρχίζει να νιώθει ότι την “τριγυρνά” κρυολόγημα

Ξέχνα την κοτόσουπα – όταν η Holmes νιώθει ότι αρρωσταίνει αρχίζει να τσιμπολογά νάτσος. Το μυστικό: Μιλάμε για χρυσά νάτσος! Ναι, σε αυτή τη συνταγή θα βρεις κουρκουμά. Η αντιφλεγμονώδης αυτή ρίζα “είναι ευεργετική για το ανοσοποιητικό και φτιάχνω τα νάτσος μου με ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού ώστε να πάρω ταυτόχρονα βιταμίνη C” σχολιάζει. “Επιπλέον, ο συνδυασμός τους δίνει το πιο όμορφο χρώμα”.

Θα χρειαστείς

Για τα τσιπς:

1 φλ. ψίχα αμυγδάλου
1 μεγάλο βιολογικό αβγό
1 κ.σ. κουρκουμά
1/4 κ.σ. κύμινο
1/4 κ.σ. κόλιανδρο
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
Σέρβιρε με:
2 ντομάτες, σε κυβάκια
1 αγγούρι, σε κυβάκια
Οδηγίες


Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσθεσε τα συστατικά για τα τσιπς σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα με μια ξύλινη κουτάλα για να γίνει μια ζύμη.

Βάλε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια εργασίας ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και άνοιξέ τη σε πάχος περίπου 1,5 χιλιοστό.

Αφαίρεσε το επάνω φύλλο χαρτιού και μετάφερε τη ζύμη μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα φούρνου.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τη ζύμη σε μικρούς ρόμβους και ψήσε τα νάτσος σου για 12 λεπτά.

Άφησε τη ζύμη να κρυώσει πριν σπάσεις τα νάτσος. Για να “στήσεις” το πιάτο, βάλε τα νάτσος σε ένα μπολ και πρόσθεσε από πάνω τα λαχανικά.

Αν περισσέψουν νάτσος, διατηρούνται αεροστεγώς σε δοχείο για έως και τρεις μέρες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!