tromaktiko: Η συμφωνία στις Βρυξέλλες στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η συμφωνία στις Βρυξέλλες στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ



Συνεδριάζει σήμερα, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ...
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί η συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup και όλα όσα μπαίνουν στο τραπέζι μετά την προγραμματισμένη για μετά την Καθαρά Δευτέρα επιστροφή των θεσμών.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 6.30 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να εξηγήσει στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τη συμφωνία και όλα όσα θα φέρει η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Στη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών κλείδωσε η επιστροφή της τρόικας μετά την Καθαρά Δευτέρα και οι θεσμοί αναμένεται να επιστρέψουν με βαρύ πακέτο μέτρων που θα πλήξει τους φορολογούμενους και τους συνταξιούχους, ενώ η κυβέρνηση κέρδισε ταυτόχρονα σειρά μέτρων ελάφρυνσης φόρων με αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής των θεσμών, ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA) εντός ολίγων ημερών, επήλθε και περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα». Η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο. Πρακτικά, επισημαίνουν, στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!