tromaktiko: Πώς να φτιάξετε ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο με μοτέρ έναν γωνιακό τροχό! [video]

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Πώς να φτιάξετε ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο με μοτέρ έναν γωνιακό τροχό! [video]



Δεν αρκεί βέβαια να έχετε τον (επαναφορτιζόμενο) γωνιακό τροχό. Θα χρειαστείτε εργαλεία, χρόνο και γνώσεις. Όμως ...
θα σας ανταμείψει το χαμόγελο των παιδιών σας – ή το δικό σας.

Το εκπαιδευτικό video του καναλιού “Make It Extreme” στο YouTube ξεκινά με τη διάλυση μιας παλιάς μηχανής κουρέματος του γκαζόν. Διότι θα χρειαστείτε τον πίσω άξονα. Τους τροχούς πετάξτε τους, δεν είναι αρκετά γεροί για να αντέξουν το βάρος σας.

Βγάλτε λοιπόν τον πίσω άξονα του χλοοκοπτικού, μαζί με το κορονοπίνιο μετάδοσης της κίνησης. Βρείτε μετά δυο γερούς τροχούς από καρότσι, το μπροστινό πιρούνι ενός παλιού παιδικού ποδηλάτου και μερικά προφίλ αλουμινίου. Διότι το αλουμίνιο είναι ελαφρύ και κάμπτεται και τρυπιέται εύκολα. Αν ξέρετε από ηλεκτροσυγκόλληση, τότε χρησιμοποιήστε σίδερο.

Για τη διαμόρφωση του πλαισίου θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε κουρμπαδόρο. Και σε τόρνο, για να φτιάξετε τις πλήμνες των τροχών, τα δαχτυλίδια για τον άξονα και τις τροχαλίες για τον ιμάντα μετάδοσης της κίνησης.

Στον άξονα του χλοοκοπτικού υπάρχει κι ένα είδος συμπλέκτη, που πρέπει να μπορείτε να τον χειρίζεστε από το τιμόνι ώστε να μη σκύβετε κάθε τόσο να πατάτε τη σκανδάλη του γωνιακού τροχού. Η σύνδεση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας την ντίζα του φρένου από το παλιό ποδήλατο.

Τέλος, θα χρειαστείτε τις κατάλληλες βίδες και παξιμάδια, καθώς κι ένα κομμάτι έλασμα για να φτιάξετε το πάτωμα στο οποίο θα πατάτε.
Αν έχετε κάποιες βασικές γνώσεις μαστορικής, η κατασκευή δεν δείχνει πολύ δύσκολη – με τη βοήθεια των οδηγιών στο παρακάτω video.

Κι αν χρειαστείτε τον γωνιακό τροχό για να κόψετε κάτι στο δρόμο, μπορείτε να τον βγάλετε, να τον χρησιμοποιήσετε και να τον ξαναβάλετε στο τρίκυκλο στο πι και φι!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!