tromaktiko: Δείτε τι θα συμβεί αν Κάψετε ένα φύλλο Δάφνης μέσα στο σπίτι και Περιμένετε για λίγα λεπτά… f

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Δείτε τι θα συμβεί αν Κάψετε ένα φύλλο Δάφνης μέσα στο σπίτι και Περιμένετε για λίγα λεπτά… f



Τα φύλλα δάφνης (ή βάγια) προέρχονται από ένα είδος μικρού θαμνώδους φυτού της οικογένειας των Δαφνοειδών...
είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια και χρησιμοποιούνται ευρέως στην μεσογειακή και σε πολλές άλλες κουζίνες στον κόσμο.

Μιλώντας ιατρικά, η δάφνη έχει στυπτικές, διουρητικές, και διεγερτικές ιδιότητες, καθώς και ποικίλλες εφαρμογές. Μάθετε λοιπόν κάποιες από τις ευεργετικές ιδιότητες της δάφνης:


Η δάφνη επιταχύνει την επούλωση των πληγών

Μια μελέτη του 2006 στο περιοδικό «BMC συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική» διαπίστωσε ότι οι αρουραίοι που είχαν δοθεί 200mg εκχυλίσματος δάφνη ανά κιλό σωματικού βάρους, παρατήρησαν επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι η δάφνη είναι αντι-μικροβιακή και δρα ενάντια στα πιο κοινά παθογόνα συμπεριλαμβανομένων του σταφυλόκοκκου και του στρεπτόκοκκου!

Η δάφνη βελτιώνει τη λειτουργία της ινσουλίνης

Σε μια μελέτη του 2009 σχετικά με τη δράση της δάφνης όσον αφορά την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2, διαπιστώθηκε ότι όσοι έλαβαν 2-3 γραμμάρια δάφνης την ημέρα, κατά τη διάρκεια των 30 ημερών, βίωσαν μια πτώση της γλυκόζης του αίματος, της χοληστερόλης, και των τριγλυκεριδίων. Χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα, αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς οι ασθενείς παρουσίασαν βελτίωση των επιπέδων της ινσουλίνης και μειωμένους δείκτες για τις καρδιακές παθήσεις!


Η δάφνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τα ιγμόρεια

Το αιθέριο έλαιο της δάφνης μπορεί να γίνει εντριβή στο στήθος για να ανοίξει τα ιγμόρεια, έχοντας παρόμοια δράση με τον ευκάλυπτο ή τη μέντα! Επιπλέον, οι ατμοί του δάφνης μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του φλέγματος και των επικίνδυνων βακτήριων που μπορούν να υπάρχουν στο αναπνευστικό σας σύστημα.

Η δάφνη προωθεί την υγεία του πεπτικού συστήματος

Ως διουρητική, η δάφνη προκαλεί την τακτική ούρηση, και επιτρέπει το σώμα σας να αποτοξινωθείτε με τον πιο φυσικό τρόπο!

Επιπλέον, αν φάτε δάφνη, και στη συνέχεια αν φάτε κάτι δηλητηριώδες ή τοξικό, η δάφνη θα ευαισθητοποιήσει το στομάχι σας πιο γρήγορα, ενθαρρύνοντάς σας να κάνετε εμετό, και να σωθεί η ζωή σας.

Η δάφνη ηρεμεί και μπορεί να βοηθήσει με την κούραση και το άγχος

Καίγοντας ένα φύλλο δάφνης, απελευθερώνει ένα συνδυασμό χημικών ουσιών που παράγουν μια κατευναστική επίδραση. Κάψτε μερικά αποξηραμένα φύλλα δάφνης, και εισπνεύστε το άρωμα της. Σταδιακά θα αρχίσετε να νιώθετε γαλήνη και χαλάρωση. Το καλύτερο; Δε θα αισθανθείτε καθόλου υπνηλία.


Δοκιμάστε να βάλετε φύλλα δάφνης στα μαγειρευτά πιάτα για να τους προσδώσετε επιπλέον γεύση και άρωμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!