tromaktiko: Δες γιατί πρέπει να ανοίγεις την πόρτα του οδηγού με το δεξί χέρι

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Δες γιατί πρέπει να ανοίγεις την πόρτα του οδηγού με το δεξί χέρι



Πριν από λίγες μέρες...
ήμουν σε ένα ταξί, καθόμουν πίσω από τον οδηγό και όταν έφτασα στον προορισμό μου δεν μπόρεσα να ανοίξω την πόρτα καθώς η ασφάλεια ήταν ρυθμισμένη έτσι ώστε να μην ανοίγει παρά μόνο απ' έξω.
Όπως μου εξήγησε ο οδηγός αυτό είναι μια πάγια τακτική των επαγγελματίων οδηγών, καθώς συνήθως σταματούν δεξιά στο δρόμο για να κατέβει ο πελάτης, έτσι είναι σίγουροι ότι δεν θα προκληθεί κάποιο ατύχημα και θα βγει ασφαλής από την άλλη πλευρά- προς το πεζοδρόμιο δηλαδή.

Αν το σκεφτείς οι περισσότεροι- οδηγοί και συνοδηγοί ανοίγουμε με τεράστια άνεση την πόρτα, χωρίς να τσεκάρουμε καλά αν περνάει κάποιος. Για να μην καταλήξεις με κάποιον ποδηλάτη ή μηχανάκι κολλημένο στην πόρτα σου, το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις- μετά την απαραίτητη ρύθμιση της ασφάλειας για τους επιβάτες, είναι να ανοίγεις την πόρτα του οδηγού με το δεξί χέρι (και αντίστοιχα του συνοδηγού με το αριστερό).

Το λεγόμενο 'dutch reach' είναι ένα κόλπο που έρχεται από την Ολλανδία, όπου κυκλοφορούν εκατοντάδες ποδηλάτες και μπορεί να σε σώσει από ατυχήματα. Όταν λοιπόν πας να ανοίξεις την πόρτα κάντο με το αντίθετο χέρι γιατί έτσι η πόρτα δεν θα μπορέσει να ανοίξει διάπλατα και δεν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Τόσο απλό, τόσο αποτελεσματικό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!