tromaktiko: Αθλιες συνθήκες σε διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Αθλιες συνθήκες σε διευθύνσεις Εκπαίδευσης



Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας σε διευθύνσεις εκπαίδευσης του Νομού Αττικής καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του... υπουργείου Παιδείας με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Κ. Γαβρόγλου, επισυνάπτοντας μάλιστα σχετικές φωτογραφίες που προκαλούν αποτροπιασμό.

Ενδεικτικά, το κτήριο στο οποίο στεγάζονται οι δύο Διευθύνσεις εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας έχει πρόβλημα με το κεντρικό σύστημα ψύξης και θέρμανσης το οποίο υπολειτουργεί. Επιπροσθέτως, τελείωσε το πετρέλαιο με αποτέλεσμα το κρύο είναι ανυπόφορο.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν υπάλληλοι που εργάζονται σε πατάρια χωρίς παράθυρο, όπως στη Β/θμια της Γ΄ Αθήνας ή σε διαδρόμους, όπως στην Α/θμια της Β΄ Αθήνας. Υπάρχουν, επίσης, διευθύνσεις όπου το αρχείο τους είτε στεγάζεται στις σκάλες και στους διάδρομους που οδηγούν στην ταράτσα της διευθύνσεως είτε σε διάφορα σχολεία, σκόρπια, όπως π.χ. στη Β/θμια της Ανατ. Αττικής ή τη Β/θμια της Α΄ Αθήνας. Τέλος, στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Α΄ Αθήνας δεν υπάρχει καθαριότητα και οι συνάδελφοι καθαρίζουν μόνοι τους, ενώ λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στο κτήριο ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι κινδυνεύει η υγεία των εργαζομένων.

Σύγχυση με τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Τους Τρεις Ιεράρχες θα γιορτάσει η εκπαίδευση την Δευτέρα, αλλά μέσα σε ένα κλίμα σύγχυσης για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία. «Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς» λέει η ΟΛΜΕ παραθέτοντας τα σχετικά προεδρικά διατάγματα, νόμους και υπουργικές αποφάσεις από το 1979, καλώντας το υπουργείο Παιδείας «να μη δημιουργεί εντυπώσεις δημοσιεύοντας αποφάσεις που προκαλούν σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα». Και αυτό διότι σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρει ότι τα σχολεία μπορούν να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για την εορτή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!