tromaktiko: Κρήτη:Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την Κρήτη-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Κρήτη:Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την Κρήτη-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια



Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος...
κακοκαιρίας, που πλήττει από το μεσημέρι ολόκληρη την Κρήτη.

Οι θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι που πνέουν, φτάνοντας κατά τόπους και τα 9 μποφόρ, είχαν ως αποτέλεσμα να εκδοθεί απαγορευτικό για τον απόπλου των πλοίων από και προς τα λιμάνια του νησιού.

Μάλιστα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων:

“Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα από τις απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στις νησιωτικές περιοχές), τις κατά τόπου πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους.

Ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν στην περιοχή μας από τις βραδινές ώρες κυρίως, κυρίως από νότιες κατευθύνσεις (7 – 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ), οι οποίοι αύριο Παρασκευή 6/1 σταδιακά από τα Δυτικά και Βόρεια θα στραφούν σε Βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου, λοιπόν, 7/1 βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνέυοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα”.

Ωστόσο ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού από τις μεσημεριανές ώρες, θέτοντας σε συναγερμό όλον τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου όλοι να είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.

Η κακοκαιρία θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, φέρνοντας μαζί της κυρίως από το βράδυ των Θεοφανίων, αλλά και το Σάββατο χιόνια, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!