tromaktiko: Μπαίνει στην κατάψυξη η χώρα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Μπαίνει στην κατάψυξη η χώρα



Το νέο κύμα κακοκαιρίας...
ξεκίνησε ήδη από χθες το βράδυ στην Ήπειρο, με χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, που συνοδεύονται από ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους. Οι μετεωρολόγοι επιμένουν ότι το ψύχος θα είναι δριμύ αν και οι χιονοπτώσεις θα είναι εξασθενημένες, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εργάζονται στις περιοχές του Δίστρατου, του Ανηλίου, του Μετσόβου, της Φούρκας, ενώ τόσο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και των Δήμων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το κύμα κακοκαιρίας.

Σήμερα το βράδυ προς Παρασκευή η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα γρήγορα προς το Βόρειο Αιγαίο, οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Από το βράδυ της Παρασκευής τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως το Σάββατο, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα νότια του νομού.

Την Κυριακή από τον χιονιά θα πληγούν τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Εύβοια, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των ημερών οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας που σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας θα είναι ακόμα και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνάει τους μηδέν βαθμούς με αποτέλεσμα να επικρατεί ολικός παγετός.

Οι άνεμοι πνέουν σήμερα θυελλώδεις νότιοι 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, ενώ από αύριο Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!