tromaktiko: Καλαμάτα: Ποινές κάθειρξης 34 ετών στους ληστές με τις βαριοπούλες

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Καλαμάτα: Ποινές κάθειρξης 34 ετών στους ληστές με τις βαριοπούλες



"Καμπάνες" έριξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας σε εμπλεκόμενους στη ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank. Συγκεκριμένα, σε τέσσερις από τους...
κατηγορουμένους, που εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης, επιβλήθηκε κάθειρξη 8,5 ετών στον καθένα. Το δικαστήριο αθώωσε άλλους δύο...

κατηγορουμένους, ενώ επέβαλε φυλάκιση 1 έτους και χρηματική ποινή 600 ευρώ μόνο για το πλημμέλημα της οπλοφορίας στον 7ο κατηγορούμενο, ο οποίος φυγοδικεί.

Ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους από τα πυρά των ληστών με τις βαριοπούλες, είπε καταθέτοντας ότι οι δράστες οι οποίοι αποπειράθηκαν να ληστέψουν, σπάζοντας με τη βαριοπούλα το τζάμι, το υποκατάστημα της Alpha Bank, είναι οι ίδιοι που ένα χρόνο μετά, για να ξεφύγουν μέσα από το διαμέρισμα της οδού Ευριπίδου, γάζωσαν με ένα καλάσνικοφ και ένα όπλο αυτόν και τους συναδέλφους του.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline, ο μάρτυρας είπε ότι οι αδίστακτοι ληστές βγήκαν μέσα από το διαμέρισμα έχοντας ως ασπίδα τον πιο μικρόσωμο από τους συντρόφους τους, βγάζοντάς τον μπροστά για να μπορούν να πυροβολούν πάνω από το κεφάλι του τους αστυνομικούς. Το διαμέρισμα αυτό ήταν το κρησφύγετο των ληστών και το είχε νοικιάσει το Μάιο του 2011 ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων οι οποίοι αθωώθηκαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στις 8 Ιουλίου του 2011 έγινε η απόπειρα ληστείας στο κατάστημα της Alpha Bank, 23ης Μαρτίου, στην Καλαμάτα. Οι ληστές είχαν δράσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και στην ληστεία της Εμπορικής Τράπεζας, στις 7 Μαΐου του 2012.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!