tromaktiko: Θεοφάνεια 2017: Άνδρες των ΟΥΚ σήκωσαν τον Τίμιο Σταυρό

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Θεοφάνεια 2017: Άνδρες των ΟΥΚ σήκωσαν τον Τίμιο Σταυρό



Γιορτάζεται σε όλη τη χώρα με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια η ημέρα των Θεοφανείων...
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η δοξολογία στη Μητρόπολη Πειραιά όπου χωροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ακολούθησε ιερά πομπή προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου είχε στηθεί ειδική εξέδρα για την τελετή αγιασμού των υδάτων.


Στην τελετή,την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, την Βουλή ο Θόδωρος Δρίτσας, τη ΝΔ ο εκπρόσωπος τύπου Βασίλης Κικλίλιας. Επίσης στην τελετή παρέστησαν η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, δημοτικών αρχών και άλλων φορέων καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.

Σήμερα στα παγωμένα νερά του μεγάλου λιμανιού έπεσαν άνδρες της ομάδας των ΟΥΚ για να πιάσουν τον Σταυρό.


Στη Δεξαμενή του Κολωνακίου, όπως κάθε χρόνο, παρίσταται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί την δοξολογία των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, και στη συνέχεια θα παραστεί στην τελετή του αγιαμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης Χρ. Μέτσιος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στη Σαλαμίνα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!