tromaktiko: 10 πράγματα που κάνεις το βράδυ και σε παχαίνουν

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

10 πράγματα που κάνεις το βράδυ και σε παχαίνουν



1. Δεν...
κοιμάσαι αρκετά!
Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό σου και μειώνει σημαντικά το ρυθμό του με αποτέλεσμα να μην καις όσες θερμίδες πρέπει. Παράλληλα όταν κάθεσαι ξύπνια περισσότερες ώρες, σίγουρα θα κάνεις μια βόλτα από το ψυγείο ενώ η κούραση που νιώθεις την επόμενη μέρα θα σε αποτρέψει από το να πας γυμναστήριο.

2. Τρως πολύ το βράδυ
Το πρωί πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες, το μεσημέρι σαν πλούσιοι και το βράδυ σαν φτωχοί  δεν λέει μια παροιμία; Όταν τρως μεγάλες ποσότητες φαγητού το βράδυ ο οργανισμός σου βαραίνει ενώ η διαδικασία πέψης είναι πιο αργή όσο περνάει η ώρα, για αυτό προτίμησε ελαφριά φαγητά.

3. Ξαπλώνεις αμέσως μετά το φαγητό
Μόλις αφήνεις το πιρούνι κάτω πιάνεις το μαξιλάρι; Μεγάλο λάθος, καθώς έτσι δεν βοηθάς καθόλου τη διαδικασία πέψης! Σήκω από το τραπέζι, κινήσου στο σπίτι- πλύνε π.χ τα πιάτα ή μάζεψε τα ρούχα από την καρέκλα, μόνο μην πέσεις για ύπνο με το στομάχι γεμάτο. Το τελευταίο σου γεύμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ώρα ύπνου.

4. Τρως τηγανητό φαγητό για βραδινό
Καλές οι τηγανητές φτερούγες αλλά αυτό το φαγητό δεν πρόκειται ποτέ να το κάψει ο οργανισμός σου και όλο θα μετατραπεί σε λίπος που θα στρογγυλοκαθίσει στους γλουτούς σου- just sayin'.

5. Τρως πικάντικα φαγητά για βραδινό
Όσο γερό στομάχι και να έχεις ένα βαρύ πικάντικο φαγητό ενδέχεται να σου αφήσει την αίσθηση κάουρας και σίγουρα δεν θα καταφέρεις να το χωνέψεις εύκολα.

6. Τρως δημητριακά ή υδατάνθρακες για βραδινό
Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο ωστόσο τα δημητριακά δεν είναι ό,τι καλύτερο για βραδινό καθώς σου δίνουν ενέργεια που δεν χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή ενώ η επεξεργασμένη ζάχαρη που περιέχουν δεν θα καεί άμεσα και ξέρεις που θα αποθηκευτεί ε;

7. Τσιμπάς λίγο γλυκό
Στο ίδιο concept με πριν η επεξεργασμένη ζάχαρη μετατρέπεται σε λίπος και οι θερμίδες που παίρνεις δεν καίγονται αλλά μένουν πάνω σου.

8. Δεν τρως βραδινό
Με το να αποφύγεις το βραδινό δεν γλιτώνεις θερμίδες, ίσα ίσα μειώνεις το ρυθμό του μεταβολισμού σου και δεν τον βοηθάς να δουλέψει σωστά. Γενικά να θυμάσαι ότι πρέπει να τρως κάθε 3 ώρες και να μην αφήνεις κανένα γεύμα ή σνακ εκτός προγράμματος- μόνο έτσι θα καταφέρεις να νικήσεις τις λιγούρες και τα περιττά τσιμπολογήματα.

9. Πίνεις καφέ ή αλκοόλ
Και τα δύο επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου σου και περιέχουν κενές θερμίδες που δεν χρειάζεσαι. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα με λίγο μέλι ή ένα τσάι είναι καλύτερη επιλογή.

10. Χρησιμοποιείς το κινητό/ tablet σου μέχρι πριν κλείσεις τα μάτια σου
Το φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σου και διαταράσσουν το βιολογικό σου ρολόι· κάτι που μπορεί να επηρεάσει και τον μεταβολισμό σου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!