tromaktiko: Tip για το τραπέζι των γιορτών! Πώς καθαρίζουμε σωστά τις γαρίδες»

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Tip για το τραπέζι των γιορτών! Πώς καθαρίζουμε σωστά τις γαρίδες»



Βήμα-βήμα η πιο εύκολη μέθοδος…

Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι της γαρίδας.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού αφαιρούμε ένα ένα τα κελύφη. Συνήθως αφήνουμε το τελευταίο μέρος, της ουράς για ομορφιά.

Γυρνάμε τη γαρίδα προς τα πάνω και με το μαχαίρι χαράσσουμε ίσα ίσα και αφαιρούμε το εντεράκι της και το πετάμε.

Τώρα έχουμε τις εξής επιλογές: Είτε τις αφήνουμε ολόκληρες ή τους δίνουμε το σχήμα πεταλούδας πιέζοντας τη ράχη τους με το μαχαίρι.

Σπάμε και αφαιρούμε το πάνω μέρος της ουράς, γυρνάμε τη γαρίδα και κόβουμε το τελευταίο κομματάκι για να φαίνεται πιο όμορφη.

Βάζουμε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες.
Τα κεφάλια και τα κελύφη τα βράζουμε για 20 λεπτά και κάνουμε ζωμό γαρίδας.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τις γαρίδες σας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!