tromaktiko: Το νέο κόλπο γκρόσο του Τσίπρα στους συνταξιούχους!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Το νέο κόλπο γκρόσο του Τσίπρα στους συνταξιούχους!



Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Τις ημέρες αυτές παρακολουθώ τις εικόνες ντροπής των απόμαχων τις ζωής στα γκισέ, στα ΑΤΜ και στα...
πεζοδρόμια των τραπεζών όπου σαν ζητιάνοι περιμένουν με στο κρύο να πάρουν τις ψαλιδισμένες συντάξεις και το “φιλοδώρημα” που τους υποσχέθηκαν.

Εικόνες που με κάνουν να ...

αναρωτιέμαι το πόσο πολιτικά ανάλγητος, κουτοπόνηρος και τακτικιστής είναι ο δήθεν Αριστερός και φιλεύσπλαχνος Πρωθυπουργός μας!

Συγχωρήστε με για τις εκφράσεις οι οποίες διευκρινίζω δεν αφορούν το θεσμό και την ιδιότητα αλλά το πρόσωπο του εν λόγω κυρίου ο οποίος μετά από την αναίρεση όλων των προεκλογικών του υποσχέσεων και δεσμεύσεων έναντι αυτών που τον ψήφισαν εξακολουθεί με διάφορα κόλπα και επικοινωνιακά τρικ να υποτιμά την νοημοσύνη αλλά κυρίως την υπομονή όλων μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δηλ. η απόφαση του να δώσει το εφάπαξ επίδομα (το οποίο μάλιστα βάφτισε 13η σύνταξη) και η δήθεν κόντρα με τους δανειστές οι οποίοι μιλούν τάχατε για μονομερή ενέργεια αλλά και οι τηλεοπτικοί λεκτικοί λεονταρισμοί του είναι ένα καλοστημένο σχέδιο το οποίο υλοποιεί με ένα και μοναδικό στόχο, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να εξαλείψει τις ενδεχόμενες αντιδράσεις για το ουσιαστικό “κλέψιμο" του 50% του ΕΚΑΣ όσων ακόμα μικροσυνταξιούχων το έπαιρνα.

Με απλά μαθηματικά αποδεικνύεται ότι κοροϊδεύει τους γονείς και τους παππούδες μας στους οποίους από την μία πετάει (στην μεγαλύτερη περίπτωση) ένα εφάπαξ ξεροκόμματο των 300€ και από την άλλη τους αρπάζει (στην μικρότερη περίπτωση) και διά παντός 50€ το μήνα δηλ. 50χ12=600€ ετησίως!

Μη πιστεύεται λοιπόν τις κορώνες και τις λεκτικές φανφάρες αυτού του Ποπολάρου επαναστάτη και του θιάσου που ηγείται και για μένα το πιθανότερο είναι ότι εδώ και καιρό έχουν υπόγειες διαβουλεύσεις, συνεργασίες και συμφωνίες με τον Σόιμπλερ, την Μέρκελ και τα άλλα κ(α)λόπαιδα των Βρυξελλών (και αν χρειαστεί ακόμα και με το διάβολο) προκειμένου να ικανοποιήσουν την ακόρεστη επιθυμία και δίψα τους για να διατηρήσουν τις καρέκλες της εξουσίας τους!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!