tromaktiko: Πάτρα: «Μαύρα» Χριστούγεννα για 400 οικογένειες, ελπίζουν μόνο στο Φωτεινό Αστέρι

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πάτρα: «Μαύρα» Χριστούγεννα για 400 οικογένειες, ελπίζουν μόνο στο Φωτεινό Αστέρι



Κάθε χρόνο και χειρότερα. Η φτώχεια και η εξαθλίωση που ταλανίζει ένα μεγάλο κομμάτι της Πάτρας, απλώνεται ολοένα και σε περισσότερο πληθυσμό της πόλης, με την...
κατάσταση όχι μόνο να μην βελτιώνεται, αλλά να μην υπάρχει φως στον ορίζοντα.

400 οικογένειες της Πάτρας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Χρήστος Σπηλιόπουλος του Φωτεινού Αστεριού, ετοιμάζονται για να κάνουν φέτος «μαύρα» Χριστούγεννα, ελπίζοντας σε ότι αφορά την σίτιση τους και γενικότερα στις ανάγκες του σπιτιού τους, αποκλειστικά και μόνο στην βοήθεια του συλλόγου.

«Άλλοι κάνουν μαύρες Παρασκευές και άλλοι κάνουν μαύρα Χριστούγεννα» τονίζει ο ίδιος, μιλώντας στο patrasevents.gr. «Η κατάσταση με το ζήτημα της φτώχειας έχει ξεφύγει πλέον για τα καλά. Όχι μόνο τα πράγματα δεν καλυτερεύουν και δεν βελτιώνονται, όπως θα περίμενε κάποιος, αλλά αντίθετα κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και χειρότερα» προσθέτει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Φωτεινό Αστέρι την περασμένη χρονιά εξυπηρέτησε 360 περίπου οικογένειες που έκαναν Χριστούγεννα με τα τρόφιμα που τους έδωσε ο σύλλογος, ενώ την φετινή χρονιά οι οικογένειες αυτές έχουν αυξηθεί στις 400.

«Πρόκειται για οικογένειες που έχουν όλες τους ανήλικα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε και κάνουμε ότι μπορούμε, όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν τελειώνουν. Το χειρότερο από όλα είναι πως δεν υπάρχει φως. Τα διάφορα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση στους ανθρώπους αυτούς είναι ψίχουλα. Δεν φτάνουν για τίποτα. Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση;».

Διευθυντής σχολείου ζήτησε βοήθεια για μαθητές του

Ένα παράδειγμα που αποδεικνύει την εξάπλωσης της φτώχειας σε ολοένα και μεγαλύτερο πληθυσμό είναι και αυτό.

Τις προάλλες ο σύλλογος δέχτηκε την επίσκεψη ενός διευθυντή γυμνασίου που ζήτησε από τα μέλη του Φωτεινού Αστεριού να βοηθήσουν 25 οικογένειες τα παιδιά των οποίων είναι μαθητές του σχολείου του.

«Είναι οικογένειες που εξακριβωμένα βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Για να φτάσει τώρα διευθυντής σχολείου να έρθει σε μας και να ζητήσει την βοήθεια μας για τα όσα βλέπει καθημερινά με τους μαθητές του, σκεφτείτε τι γίνεται…».

Να σημειωθεί ότι όσοι θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνει το Φωτεινό Αστέρι, βοηθώντας τις οικογένειες αυτές εν όψει των Χριστουγέννων, μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6981 044 800.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!