tromaktiko: Τα μεγάλα έργα που ξεκινούν τις πρώτες εβδομάδες του 2017

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τα μεγάλα έργα που ξεκινούν τις πρώτες εβδομάδες του 2017



Μία σειρά από έργα περιμένουμε να υπογραφούν και να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017. Είναι έργα μεγάλου κόστους ...
που αναμένεται να δώσουν ανάσα στην πραγματική οικονομία και την αγορά.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι το σιδηροδρομικό έργο για την υποδομή στο τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο, το έργο του ΒΟΑΚ Πάνορμος-Εξάντης, τα έργα άρδευσης από τον Ανάβαλο, η επισκευή του κτιρίου του ΙΚΑ στην Πειραιώς, οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Σέρρες και Ήπειρο κ.α.

ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ-ΡΙΟ. Η δημοπράτηση του έγινε τον Μάρτιο του 2015 και πέρασε από δικαστικές αίθουσες πριν φτάσει εδώ, δηλαδή στην έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο που αναμένεται. Η σύμβαση εφόσον δεν έχουμε πισωγυρίσματα θα υπογραφεί στα τέλη Ιανουαρίου. Ανάδοχος GD Infrastrutture. Κόστος 215εκ.ευρώ

ΠΑΝΟΡΜΟΣ-ΕΞΑΝΤΗΣ. Έργό σε ..αιώνια δημοπράτηση καθώς η σχετική διαδικασία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014. Βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ανάδοχος ΚΞ Πετρής-ΤΕΚΑΛ. Κόστος 65εκ.ευρώ.

ΕΡΓΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΒΑΛΟΥ: Επίσης δημοπράτηση από τα παλιά καθώς η διαγωνιστική διαδικασία είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2015. Οι υπογραφές είναι θέμα ημερών. Ανάδοχος ΛΑΤΟΜΙΚΗ. Κόστος 25,3εκ.ευρώ.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Δημοπρατήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου φέτος. Ανάδοχος η ΑΡΧΙΚΟΝ με έκπτωση 61,7%. Πρόκειται για ένα μεγάλο κτιριακό έργο, από τα ελάχιστα της Αθήνας. Κόστος 24,38εκ.ευρώ.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ. Η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας έχει ολοκληρωθεί από το 2014, όμως πριν λίγες εβδομάδες εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Οι υπογραφές αναμένονται λίαν συντόμως. Ανάδοχος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΗ. Κόστος 45εκ.ευρώ

ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ. Το δεύτερο έργο της ίδιας κατηγορίας. Έχει ανάδοχο την Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ-ΕΝΒΙΤΕΚ εδώ και καιρό. Πρίν λίγες μέρες εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται μέχρι τον Φεβρουάριο. Κόστος 35εκ.ευρώ.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!