tromaktiko: 4 φοβερά μυστικά που κανείς δεν σου λέει για τα Windows 10

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

4 φοβερά μυστικά που κανείς δεν σου λέει για τα Windows 10



Την ώρα που...
η εγκατάσταση των Windows 10 συνεχίζεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς παγκοσμίως, ο Έρικ Γκερν από τον ιστότοπο cracked.com καταγράφει κάποια από τα προβλήματα που προκύπτουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Για παράδειγμα...

4. Σε υποχρεώνουν να πληρώσεις τον λογαριασμό για τον χώρο που καταλαμβάνουν στον server...
O τρόπος που λειτουργεί το torrent είναι να συνδέεις τον υπολογιστή σου σε οποιονδήποτε τρέχει το πρόγραμμα και το κατεβάζει αρχείο αρχείο απευθείεας από τον υπολογιστή του, σα δηλαδή μικροί μικροί διακομιστές (server) που συνδέοντια με άλλους μικρούς διακομιστές. Η Microsoft είδε την ιδέα και σκέφτηκε: "ας το κάνουμε αυτό, αλλά με τα update μας". Και το ονόμασαν "Windows Update Delivery Optimization," or WUDO.

3. Τα Windows 10 Παρακολουθούν ό,τι κάνετε... ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κάνουμε εκτεταμένες ενημερώσεις στον υπολογιστή μας, είτε πρόκειται για τα Windows ή ακόμα για το Facebook, οι περισσότεροι από τους χρήστες επιθυμούμε την διαφύλαξη του απορρήτου μας και την απόλυτη ιδιωτικότητα στις κινήσεις μας. Όταν ωστόσο τα Windows 10 άρχισαν να εγκαθίστανται, οι επιδέξιοι χρήστες άρχισαν να ψάχουν τα privacy settings για να διαβεβαιώσουν ότι έχουν αναβαθμιστεί. Δυστυχώς, ανακάλυψαν ότι η αναβάθμιση των εν λόγω settings ήταν μάλλον ένα απατηλό όνειρο.

Για παράδειγμα έχετε ακούσει ενδεχομένως ότι τα Windows 10 ανοίγουν ένα keylogger που εντοπίζει κάθε πληκτρολόγηση που κάνετε κι ότι το Cortana, ο ψηφιακός βοηθός των Windows 10, παρακολουθεί τα πάντα που κάνετε, τα πάντα.

2. Aπεγκαθιστούν τα Προγράμματά σου (μεταξύ αυτών τα Antivirus) Χωρίς ΑΔΕΙΑ
Το Threshold 2 των Windows 10 προσέφερε νέα εργαλεία προκειμένου το συγκεκριμένο πρόγραμμα να λειτουργεί πολύ καλύτερα. Οι χρήστες έσπευσαν στους υπολογιστές τους αφού προχώρησαν σε αναβάθμιση για να ανακαλύψουν τα τεχνολογικά θαύματα που τους χάριζε η Microsoft. Πολλοί εξ αυτών ωστόσο ήταν πολύ προσηλωμένοι σε αυτό προκειμένου να παρατηρήσουν ποιος ήταν εκείνος που έδωσε την άδεια στην εταιρεία να απεγκαθιστά τα προγράμματά τους. Και δεν είναι υπερβολή, πολλά προγράμματα απεγκαθιστάθηκαν χωρίς καμία ειδοποίηση ή άδεια. Ακόμα και προγράμματα η απεγκατάσταση των οποίων ισοδυναμεί με απειλή για την ασφάλεια του υπολογιστή. Το Virus scan software και το PC analysis software εξετάστηκαν από τη Micorsoft και απεγκαθιστάθηκαν, κάτι πολύ κακό. Όπως επίσης το Adobe Reader και το Adobe's CS Suite ή το PC's graphics card control center και RAID configuration software, πολύ σημαντικό για την λειτουργία των σκληρών δίσκων.

1. Πρακτικά σε αναγκάζουν να τα χρησιμοποιήσεις
Η Microsoft στην πραγματικότητα επέβαλε την αναβάθμιση σε πολλούς χρήστες εξαπατώντας τους. Προκειμένου να καταστεί η διαδικασία της αναβάθμισης ευκολότερη, το Windows Update στα Windows 7 και 8 περιλάμβανε την επιλογή να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις τα Windows 10 στον υπολογιστή. Τον Φεβρουάριο του 2016, η Microsoft άλλαξε αυτήν την επιλογή των Windows 10 από προαιρετική σε υποχρεωτική, αφαιρώντας το δικαίωμα στον χρήστη να έχει οποιοδήποτε έλεγχο στον υπολογιστή του. 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!