tromaktiko: Νεκρώνουν τα πάντα στα νησιά του Αιγαίου για τον ΦΠΑ – Συγκέντρωση στις 11:00 στο λιμάνι της Μύρινας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Νεκρώνουν τα πάντα στα νησιά του Αιγαίου για τον ΦΠΑ – Συγκέντρωση στις 11:00 στο λιμάνι της Μύρινας



Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου συμμετέχει στην Παναιγιακή συγκέντρωση στις 30 Νοεμβρίου 2016 ενάντια στην αύξηση του Φ.Π.Α. από 1/1/2017...
Τα καταστήματα της Λήμνου θα παραμείνουν κλειστά, ζητάμε από όλα τα μέλη να συμμετέχουν όλοι στην συγκέντρωση στο Λιμάνι της Μύρινας στις 11:00π.μ.


Λέμε ΟΧΙ άλλα λουκέτα και ανεργία
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ 24%
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΔΡΟΥ
Είναι δύσκολο για όλους μας, να θυσιάσουμε έστω και μια ώρα πολύτιμης εργασίας σε τόσο δύσκολους καιρούς. Ομως, τα προβλήματα που καλούμαστε σαν ακρίτες να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, ειναι αναρίθμητα για εμάς, αντίθετα λυμένα για πολλούς άλλους. Το αποτέλεσμα της αυριανής κινητοποίησης, θα είναι δύσκολο να ανατρέψει την απόφαση αλλαγής του ΦΠΑ, παρόλα αυτά θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και συμπαγείς όλοι οι κάτοικοι του νησιού, μηδενός εξαιρουμένου, από οποιαδήποτε επαγγελματική ομάδα και αν ανήκουμε. Δεν είναι η ώρα του καφέ, δεν είναι η ώρα της ξεκούρασης, δεν είναι η ώρα να αποποιηθούμε την ευθύνη της συμμετοχής στον αγώνα και το κόστος αυτής. Το οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν να αγωνιστούμε. ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΎΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ. ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΑΎΡΙΟ 30 / 11 / 16 ΣΤΙΣ 11 : 00 πμ
Εμπορικός Σύλλογος Περιφέρειας ΜούδρουΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, οι υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, συμβολικά κλειστές από τις 10:30 π.μ. μέχρι το πέρας του ωραρίου λειτουργίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην κινητοποίηση των συντονιστικών οργάνων των επιστημονικών-επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων του Β. Αιγαίου, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου και δεδομένων των σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία των νησιών του επικείμενου μέτρου κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συμμετάσχει με το κλείσιμο των υπηρεσιών της, στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από τα Συντονιστικά Όργανα των επιστημονικών – επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων του Βορείου Αιγαίου, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΗΜΝΟΥ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου αφουγκραζόμενος τις ιδιαιτερότητες που μας επιβάλλει η νησιωτικότητα και θεωρώντας ηθική του υποχρέωση να σταθεί αλληλέγγυος στις προσπάθειες όλων όσων επιχειρούν να αντισταθούν σε κάθε ενέργεια κατάλυσης των όποιων δυνατοτήτων επιτρέπουν την επιβίωση των συμπολιτών μας, συμμετέχει σήμερα 30 Νοεμβρίου, στην πρόσκληση των φορέων του νησιού με σκοπό την διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΗΜΝΟΥ

Με το λεγόμενο «mail Χαρδούβελη» το 2014, καταγράφηκε ξεκάθαρα η θέση της τότε συγκυβέρνησης, για «την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου».

Παρά τη σκληρή διαπραγμάτευση, η νέα ελληνική κυβέρνηση, δεν κατάφερε να αποκρούσει αυτή την απαίτηση των δανειστών. Έτσι με την συμφωνία του 2015, οι 221 βουλευτές του κοινοβουλίου δέχτηκαν το μέτρο αυτό σαν προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση.

Αυτό όμως που η κυβέρνηση κατάφερε παράλληλα να καταγραφεί ρητά, στις νέες συμφωνίες που προέκυψαν, είναι ότι όσον αφορά στους κατοίκους των νησιών, θα υπάρχουν συγκεκριμένα αντισταθμιστικά μέτρα. Τέτοια μέτρα για παράδειγμα μπορεί να είναι η ελάφρυνση της φορολογίας εισοδήματος των μονίμων κατοίκων, ώστε να εξισορροπηθεί η άνοδος των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων, η ενίσχυση με άλλους τρόπους των συνεπών επαγγελματιών και επιχειρήσεων κ.α.

Η αλήθεια βέβαια, είναι ότι οι πολίτες της Λήμνου μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν δει τα οφέλη του καθεστώτος του μειωμένου ΦΠΑ στο νησί μας. Αυτό που γνωρίζουν από πρώτο χέρι είναι ότι, πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουν είναι όχι φθηνότερα, αλλά ακριβότερα από ότι αν τα αγόραζαν σε περιοχές που δεν υπάρχουν μειωμένοι συντελεστές ! Το μεταφορικό κόστος δεν δικαιολογεί στις περισσότερες περιπτώσεις τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ πρέπει να καταργηθεί.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΛΗΜΝΟΥ, όπως έκανε πάντα και ανεξάρτητα του ποιος είναι στην κυβέρνηση, παρούσα σε όλα τα προβλήματα του νησιού, δίπλα στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας, ήδη με δελτίο τύπου στις 19 .11.2016 (πριν ακόμα αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις), ξεκαθάρισε ότι θα αγωνισθεί και πάλι μαζί με τους φορείς και κατοίκους της Λήμνου για τη μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

Παράλληλα , αγωνιζόμαστε και ζητάμε, να θεσπισθούν από την κυβέρνηση, ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, που θα ελαφρύνουν πραγματικά τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές του νησιού μας.

Θα πετύχουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο συγκεκριμένο στόχο.

Όλοι μαζί στην

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΛΕΣΒΟΥ

Ο τόπος μας βιώνει μια άνευ προηγουμένου για τα νεώτερα χρόνια οικονομική κρίση, σε κλίμα αδιεξόδου και αβεβαιότητας με άμεσες συνέπειες σε κάθε έκφανση της κοινωνικής μας ζωής.

Με ολοένα αυξανόμενη ανεργία, με καθίζηση του τουρισμού της τάξης του 70%, τη στιγμή που τα μηνύματα για το 2017 έρχονται ακόμη πιο δυσοίωνα. Με συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών, στάση στο εμπόριο και στην κατανάλωση. Με τα νησιά μας να κατακλύζονται από πρόσφυγες και μετανάστες και να βρίσκονται καθημερινά στην αρνητική επικαιρότητα, πιο πολύ και πιο έντονα από οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Παρ’ όλη τη δραματική αυτή κατάσταση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/AΝΕΛ, απεμπολώντας όχι μόνο τις προεκλογικές «κόκκινες γραμμές» που θα έβαζε στη διαπραγμάτευση, και τις υποσχέσεις για «σκίσιμο» των μνημονίων, επιμένει στην διεύρυνση των εισπρακτικών της μέτρων.

Ο μειωμένος Φ.Π.Α. στα νησιά θεσπίστηκε το 1986 από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στα προβλήματα και στην ιδιαιτερότητα της νησιωτικής Ελλάδας. Για αυτό και η παράταξη μας αντιτάχθηκε από το 2010, σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, στην κατάργηση του ειδικού συντελεστή, προβάλλοντας όχι μόνο τους λόγους για τους οποίους θεσπίστηκε αλλά και γιατί θα απέφερε (αν θα απέφερε) ελάχιστα στα έσοδα του κράτους, αφού ο Φ.Π.Α. που εισπράττεται από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποτελεί μόλις το 4% (!) του συνολικού Φ.Π.Α. της χώρας.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς μπορεί να επιβάλλεται ένα μέτρο περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους, όταν κάτι τέτοιο θα επιφέρει καίρια βλάβη στην οικονομία των νησιών του Βόρειου Αιγαίου και κατά συνέπεια στην ίδια την χώρα.

Απαιτούμε την εξαίρεση από την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α.

Επιπροσθέτως, στοιχειώδης λογική επιβάλλει, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κυβέρνηση αναγνωρίζουν τη ζημιά που επήλθε στα νησιά από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών και εκθειάζουν την κατανόηση και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν για αυτό οι πολίτες τους, την άμεση εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων, όπως: περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις, ρυθμίσεις δανείων, επιδότηση μεταφορών (σε επιβάτες και εμπορεύματα), μείωση φόρων αεροδρομίων για να τονωθεί ο τουρισμός, κ.α. τα οποία θα καταστήσουν βιώσιμη την παραμονή των κατοίκων στα παραμεθόρια νησιά.

Αν δεν το πράξουν αμέσως, σημαίνει πως συνειδητά πλέον εγκληματούν σε βάρος του λαού των νησιών και θα λογοδοτήσουν σύντομα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ

Είναι γνωστό ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ προβλέπει μεταξύ άλλων: Μείωση των φόρων, μείωση των κρατικών δαπανών, ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Είναι επίσης σε όλους γνωστό ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που ήδη εφαρμόζεται, προβλέπει : αύξηση των φόρων, αύξηση των κρατικών δαπανών και καταπολέμηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με σωρεία γραφειοκρατικών προσκομμάτων και ιδεοληπτικών αντιδράσεων.

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο, εντάσσεται και η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά από 1 Ιανουαρίου 2017.

Η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Λέσβου είναι αντίθετη με την αύξηση αυτή, η οποία στην δεδομένη χρονική συγκυρία μόνο καταστροφική μπορεί να είναι.

Συνεπώς κάθε κινητοποίηση που αντιτίθεται στην αύξηση του ΦΠΑ είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη για την ανάδειξη του θέματος πριν είναι αργά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!