tromaktiko: «Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου» - Δείτε ΠΟΙΟΥΣ βάζει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση [photos]

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

«Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου» - Δείτε ΠΟΙΟΥΣ βάζει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση [photos]



Ενα κυβερνητικό σχήμα απαλλαγμένο από φθαρμένα πρόσωπα, που θα έχει τη «σφραγίδα»...
της γενιάς του, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός και η ώρα της... εσωτερικής αξιολόγησης για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πλησιάζει.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει διαμηνύσει σε στενούς του συνομιλητές πως «θέλει να κυβερνήσει με τη γενιά του».

Το iefimerida παρουσιάζει τα πρόσωπα που εμφανίζονται ως πιθανά για να αναλάβουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο:

Κανείς τους δεν είναι βουλευτής, ενώ όλοι διαθέτουν μεταπτυχιακά. Εδώ και αρκετό καιρό -παρότι τα περισσότερα πρόσωπα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό- έχουν ενεργό συμμετοχή στα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Γι' αυτόν τον λόγο ο κ. Τσίπρας φαίνεται έτοιμος να τους ρίξει -όλους ή τους περισσότερους από αυτούς- τώρα στη φωτιά, καθώς η «μάχη» για την αξιολόγηση και το χρέος βρίσκεται στο πιο κομβικό σημείο της.

Οι άγνωστοι 40άρηδες

Μιχάλης Καλογήρου



Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει «άνθρωπο των ειδικών αποστολών». Χαρακτηριστικότερο όλων, το ταξίδι που έκανε προκειμένου να παραλάβει από τον Φαλτσιανί δύο πανομοιότυπα USB με κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών σε ελβετική τράπεζα. Ο γ.γ. της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, νομικός στο επάγγελμα, είναι ο άνθρωπος που επιβλέπει όλα τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες πριν πάνε προς ψήφιση στη Βουλή. Εκ των πραγμάτων, γνωρίζει από πρώτο χέρι την απόδοση των υπουργών και χαίρει ευρείας εκτίμησης από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Δημήτρης Τζανακόπουλος


Θεωρείται από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του και είναι ο γ.γ. του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Μονίμως κινείται αθόρυβα και έχει εξουσιοδότηση να διαχειρίζεται όλες τις δύσκολες υποθέσεις», λένε οι καλά γνωρίζοντες. Το καλοκαίρι του 2015 βρέθηκε στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν στις Βρυξέλλες. Ξέρει πολλά και δημοσίως μιλάει σπάνια. Οχι τυχαία, έδωσε τηλεοπτικό «παρών» σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, πράγμα που πολλοί θεωρούν προπομπό αναβάθμισής του.

Δημήτρης Λιάκος


Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος είναι πρόσωπο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους και θεωρείται από τα πιο καταρτισμένα στελέχη της ελληνικής «ομάδας κρούσης». Εχει μακρά θητεία στον ιδιωτικό τομέα και πολλοί τον χαρακτηρίζουν «δεξί χέρι» του Τσίπρα στα ζητήματα οικονομικής πολιτικής, ενώ και στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό του Γιάννη Δραγασάκη.

Εφη Αχτσιόγλου


Μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας βρίσκεται η Εφη Αχτσιόγλου. Ανήκει στη νέα γενιά πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, με σπουδές στη Νομική και μεταπτυχιακό στο Εργατικό Δίκαιο. Εχει αναλάβει το δύσκολο κομμάτι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για τον «καυτό» φάκελο των εργασιακών. Και οι μυημένοι στα άδυτα της κυβέρνησης λένε πως ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται τη δουλειά της.

Γιώργος Βασιλειάδης


Στη γενιά των 40άρηδων ανήκει ο γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης. Εχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΝ με γραμματέα τον Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο 2000-2003. Είναι νομικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκωτία και μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της διαφθοράς και το πολιτικό χρήμα.

Αλέξης Χαρίτσης


Είναι ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, και όπως λένε στους διαδρόμους του Μαξίμου, μακράν η μεγαλύτερη έκπληξη σε κυβερνητικό επίπεδο ως τώρα. Ο λόγος για τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα αναβαθμιστεί, καθώς η ετοιμότητα που έδειξε στο υπουργείο Οικονομίας συντέλεσε στη μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ από τα ευρωπαϊκά ταμεία και η βαθμολογία του είναι εξαιρετική.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!