tromaktiko: ΠΟΙΝΙΚΗ δίωξη στον Δημήτρη Κοντομηνά για...

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΙΝΙΚΗ δίωξη στον Δημήτρη Κοντομηνά για...



Στην άσκηση ποινικής δίωξης για...
φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προχώρησε σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε εδώ και περίπου έναν χρόνο, με αφορμή τους ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων στις λίστες του εξωτερικού (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κ.λπ.) έκλεισε με την άσκηση ποινικής δίωξης και τη διαβίβαση της δικογραφίας σε ειδικό ανακριτή για περαιτέρω έρευνα.

Αιτία, οι διαφορές που φαίνεται ότι εντοπίστηκαν από τη φορολογική αρχή ανάμεσα στους λογαριασμούς του προέδρου της τηλεόρασης του Alpha και στα εισοδήματα που είχε δηλώσει τη διετία 2006-2008.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε, ενώπιον των εισαγγελέων, τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, ενώ επικαλέστηκε την προσφυγή που είχε κάνει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να «πέσουν» οι πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από τη φορολογική διοίκηση. Ωστόσο, ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του κ. Κοντομηνά, που έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είχε εκδοθεί εντολή δέσμευσης για ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!