tromaktiko: Γράφει-σβήνει ΟΝΟΜΑΤΑ υπουργών ο Τσίπρας - ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ για τον Πρωθυπουργό

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Γράφει-σβήνει ΟΝΟΜΑΤΑ υπουργών ο Τσίπρας - ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ για τον Πρωθυπουργό



Γράφει-σβήνει ονόματα υπουργών ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου ενόψει του ανασχηματισμού που έχει αποφασίσει και εν πολλοίς προαναγγείλει...


Ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με σπάσιμο υπουργείων και θα περιλαμβάνει πολλά νέα πρόσωπα (30άρηδες-40άρηδες) καθώς ο Πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει πως «θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου».  Ωστόσο, ο ανασχηματισμός που θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας - στο τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη - μετατρέπεται σε ένα «μπρα ντε φερ» με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Η μυστική συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη
Η συνάντηση που είχε αιφνιδιαστικά με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη το απόγευμα της Τρίτης στο Μαξίμου - όπως αποκάλυψε πρώτο το iefimerida.gr -άνοιξε την βεντάλια του ανασχηματισμού. Δεν είναι γνωστό το τι συζητήθηκε ούτε αν ο Π. Σκουρλέτης θα παραμείνει - όπως ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί - στο υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Ωστόσο, παραμονή του Π. Σκουρλέτη στο υπ. Ενέργειας θα σηματοδοτεί ήττα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είδε τον υπουργό του να του διαμηνύει δημοσίως «ή το Ενέργειας ή τίποτα» και να απορρίπτει την πρότασή του για να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές του Μαξίμου πάντως, μιλούν για προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο ανδρών. Μετά τον ορυμαγδό επεισοδίων που είχαν επισυμβεί στις μεταξύ τους σχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε ότι πρέπει να υπάρξει προσπάθεια εκτόνωσης και να αποσαφηνιστούν παρεξηγήσεις. Πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν δίνουν λεπτομέρειες, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση αποκλιμάκωσης της έντασης.



Σκουρλέτης: Οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης

Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, εξέδωσε την εξής δήλωση που κινείται στη λογική που προαναφέρθηκε:

«Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα. Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα. Όπως είναι επίσης γνωστό, πώς στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».

Η αντιπαράθεση Τσίπρα-Σκουρλέτη

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Περιβάλλοντος, έρχεται μετά την έντονη αντιπαράθεση που πυροδοτήθηκε από φήμες για εξοβελισμό του από την κυβέρνηση με αφορμή την στάση του στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ, από την άρνηση Σκουρλέτη να αναλάβει την θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύοντας «ή το υπουργείο Ενέργειας ή απλός βουλευτής» και το «κόψιμό του» από την πρωθυπουργική λίστα για τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

53: Κάτω τα χέρια από τον Σκουρλέτη

Μόλις χθες, εξάλλου, η κίνηση των 53 σε άρθρο στην ιστοσελίδα communality υπό τον τίτλο «Γιατί έχει δίκιο ο Σκουρλέτης» διεμήνυε προς το Μαξίμου πως πρέπει να στηριχθεί στον αγώνα που κάνει για τις ιδιωτικοποιήσεις στο υπ. Ενέργειας.

Δρίτσας υπέρ Σκουρλέτη και κατά ιδιωτικοποιήσεων

Ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας επιμένει κατά των ιδιωτικοποιήσεων καθώς όπως λέει δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0 ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε: «Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό , στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο Θοδωρής Δρίτσας παραδέχθηκε πως «είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις» για να εξηγήσει ότι αυτό συμβαίνει «ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη, αναπτυξιακή, με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση».

Ας σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Δρίτσας ανήκει στη λεγόμενη Ομάδα των 53+ που έχει ως άτυπο επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου» - Δείτε ΠΟΙΟΥΣ βάζει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση [photos]

Ενα κυβερνητικό σχήμα απαλλαγμένο από φθαρμένα πρόσωπα, που θα έχει τη «σφραγίδα»...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!