tromaktiko: Αλόννησος: "Συνέβη κάτι πολύ κακό στο παιδί μου''- Η εξαφάνιση ΘΡΙΛΕΡ του Γιώργου Καραμιχαηλίδη

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Αλόννησος: "Συνέβη κάτι πολύ κακό στο παιδί μου''- Η εξαφάνιση ΘΡΙΛΕΡ του Γιώργου Καραμιχαηλίδη



Ο 30χρονος είχε πάει στην Αλόννησο με τη φίλη του. Τα ίχνη του χάθηκαν μυστηριωδώς μετά από βαρκάδα, με τις καταθέσεις να περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση...

«Δεν πιστεύω ότι συμβαίνει σε εμένα αυτό και στο Γιώργο. Νομίζω ότι είναι στις Βρυξέλλες και ότι κάποια στιγμή θα τηλεφωνήσει. Εχω την εντύπωση ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα τον δω. Θα μου πει, ήρθα ρε μάνα, τι νόμιζες ότι δεν θα έρθω;». Με αυτά τα λόγια, η μητέρα του 30χρονου αγνοούμενου, Γιώργου Καραμιχαηλίδη, περιμένει και ελπίζει σε μια ευχάριστη είδηση, ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του παιδιού της, από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου. ''Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο Γιώργος να εξαφανιστεί'' λέει και συνεχίζει. «Μόνο αν έπαθε κάτι το μυαλό του. Αποκλείεται να ντρέπεται ή να φοβάται να γυρίσει. Ηταν πάντοτε πολύ υπεύθυνος» προσθέτει.

ΦΩΤΟ από taxydromos.grΦΩΤΟ από taxydromos.gr
Στο διάστημα που πέρασε η Αλόννησος έκανε ούτε μία ούτε δύο αλλά τουλάχιστον τρεις πολυήμερες έρευνες. Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική, εθελοντές, φίλοι του αγνοούμενου, όλο το νησί έτρεξε να βοηθήσει την οικογένεια του 30χρονου Θεσσαλονικιού, να συμβουλέψει να κοιτάξει εδώ, να ψάξει εκεί. «Θέλω να βρω το παιδί μου, να είναι καλά. Τόσο καιρό δεν εντοπίστηκε πουθενά ούτε στη θάλασσα, ούτε στη στεριά. Κρατάω μία ελπίδα ότι είναι ζωντανό. Θέλω να γυρίσει» υπογραμμίζει η ίδια.

Η όλη εξαφάνιση του νεαρού το βράδυ της άφιξής του με τη φίλη του στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι από μόνη της ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα. «Που μπορεί να πήγε μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που τον είδαν οι δύο ψαράδες και δεν τον έβρισκαν; Ο Γιώργος είναι άριστος κολυμβητής. Αποκλείεται να πνίγηκε. Η θάλασσα ήταν λάδι εκείνο το βράδυ» αναφέρει.

Πράγματι, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου είχε ξεκινήσει άμεσα τις έρευνες από τη στιγμή που αναφέρθηκε το περιστατικό με τον 30χρονο Θεσσαλονικιό να βουτάει στη θάλασσα από επαγγελματικό σκάφος. Δύο ψαράδες είχαν ενημερώσει. Είχαν φωνάξει στο νεαρό τι ήθελε και στη συνέχεια τρόμαξαν όταν τον είδα να κολυμπάει προς το μέρος τους για να επιβιβαστεί στο σκάφος τους και απομακρύνθηκαν. Το σκάφος από το οποίο έφυγε ο 30χρονος δεν ήταν δικό του. Οι ψαράδες του φουσκωτού φοβήθηκαν.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η μητέρα του παιδιού διερωτάται «Δύο μέτρα άνθρωπος εξαφανίζεται;». Ο 30χρονος ταξίδευε για πρώτη φορά στην Αλόννησο. Ηταν με τη σύντροφό του με την οποία συζούσαν στις Βρυξέλλες. Είχαν όνειρα για τη ζωή. Είχαν δυσκολευτεί, αλλά τα κατάφεραν να ανταπεξέλθουν. Είχαν νοικιάσει δική τους μονοκατοικία. Την ημέρα που το ζευγάρι έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για το ταξίδι στην Αλόννησο η μητέρα του παιδιού τους πήγε στο φλάιν κατ.

Η μητέρα του λέει ότι ο Γιώργος ήταν σκεπτικός, αλλά δεν έδωσε σημασία. Δεν είχε δώσει δικαίωμα στο παρελθόν, εξηγεί. Μετά από ένα πρόβλημα που είχε με την υγεία του πριν χρόνια δεν είχε παρατηρηθεί κάτι. Ηταν καλά με τη σύντροφό του. «Τι έγινε ο Γιώργος εκεί στο λιμάνι; Δεν μπορεί να εξαφανίζεται ένας άνθρωπος έτσι. Ή οι εξωγήινοι τον τράβηξαν ή η θάλασσα τον ρούφηξε ή ανθρώπινο χέρι τον πήρε» λέει η ίδια.

Η οικογένεια του νεαρού είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τη φιλοξενία της Αλοννήσου, την προσπάθεια όλου του νησιού να βοηθήσει, που ήταν συγκινητική. «Οι άνθρωποι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Ο Γιώργος ήταν το δικό μου παιδί. Η εξαφάνισή του είναι ένα μυστήριο» εξηγεί. Ο 30χρονος αποχώρησε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του γύρω στις 10.05 το βράδυ. Είπε στη φίλη του ότι θα πήγαινε μία βόλτα και θα γυρνούσε.

Η μητέρα του λέει ότι «από τότε δεν μου τηλεφώνησε, ενώ πάντοτε ειδοποιούσε. Καλούσα στον ελληνικό αριθμό κινητού, στο Βρυξελλών, στην κοπελιά και δεν απαντούσε κανένα τηλέφωνο. Υπέθεσα ότι ήταν κάπου και δεν είχαν σήμα». Ο 30χρονος είχε φύγει στο εξωτερικό εδώ και τέσσερα χρόνια. Η οικογένειά του γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα για τον αγώνα που έδωσε για να τα καταφέρει. Μετά γνώρισε και την Κωνσταντίνα. «Απλά κουρασμένος από τη δουλειά ήταν όταν τον είδαμε τελευταία φορά. Δεν έδειξε κάτι άλλο» τονίζει.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου
Στο μεταξύ, ελήφθησαν τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Βόλου. Ενδεχόμενα τηλέφωνα που μπορεί να είχε κάνει ο νεαρός πιστεύονταν ότι μπορεί να διαφωτίσουν τις έρευνες. Τα στοιχεία αυτά όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να οδηγούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ. Εξετάζονται, πάντως, από τις αρμόδιες αρχές με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ θα τα επεξεργαστεί και η Εισαγγελία Βόλου την ερχόμενη εβδομάδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!