tromaktiko: Πάτρα: Πέντε χρόνια λειτουργίας με τέσσερα όλα κι όλα στελέχη το Παιδοψυχιατρικό κέντρο του Καραμανδανείου

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Πάτρα: Πέντε χρόνια λειτουργίας με τέσσερα όλα κι όλα στελέχη το Παιδοψυχιατρικό κέντρο του Καραμανδανείου



Με τέσσερα όλα κι όλα στελέχη λειτουργεί το παιδοψυχιατρικό κέντρο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας εδώ και μια ...
πενταετία!Η διευθύντρια, μια ψυχολόγος, μια επικουρική γιατρός και μια γραμματέας μόνο στη διάρκεια του περασμένου Σεπτεμβρίου έπρεπε να αντιμετωπίσουν 266 περιπτώσεις παιδιών και τους γονείς τους!

«Αιδώς Αργείοι! Για αυτούς που δεν νοιάζονται καθόλου για την ψυχική υγεία των παιδιών και την πρόληψη. Λειτουργούμε με εθελοντές. Εκλιπαρώ να μας ακούσει κάποιος και να νοιαστεί γι' αυτά τα παιδιά αλλιώς θα καταλήξουν στα Ψυχιατρεία» ανέφερε η διευθύντρια του κέντρου Βιολέτα Σιγάλα  και σημειώνει: «Ερχόμαστε κάθε μέρα και φεύγουμε με σπασμένη την καρδιά, δεν ξέρουμε πόσο θα το αντέξουμε αυτό. Εάν δεν φροντίσουμε τα παιδιά, θα γεμίσουμε με ψυχικά ασθενείς ενήλικες. Τα παιδιά θέλουν πολύπλευρη φροντίδα. Δεν υπάρχουν δομές φροντίδας και περίθαλψης. Δεν έχουμε ούτε ένα κρεβάτι για νοσηλεία και τα στέλνουμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Πόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσει αυτό κάποιος;» πρόσθεσε η κ. Σιγάλα.

Δυστυχώς στη διάρκεια της περασμένης πενταετίας το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Καραμανδανείου, στην οδό Κορύλλων στην άνω Πόλη, λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις και καταφέρνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας , χάρη στην ευθιξία και την ευαισθησία των ανθρώπων που το υπηρετούν.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!