tromaktiko: 7 συνήθειες που πρέπει να κόψεις εδώ και τώρα

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

7 συνήθειες που πρέπει να κόψεις εδώ και τώρα



Αυτή τη φορά, αντί να σου δώσουμε συμβουλές για το τι να κάνεις, θα σου πούμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις...


Απαντάς σε κλήσεις από άγνωστους αριθμούς
Χάνεις τη συγκέντρωσή σου και πιθανότατα στην άλλη γραμμή θέλουν μόνο να σου κάνουν ακόμα μια πρόταση για το κινητό ή μια καινούρια πιστωτική κάρτα. Ακούς την "κασέτα" τους και το κλείνεις εκνευρισμένη. Καλύτερα να μην το είχε σηκώσει εξαρχής.

Τα emails είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί ή το τελευταίο που κάνεις το βράδυ
Αν αρχίσεις πρωί πρωί με το να στέλνεις emails, ανακατεύονται οι προτεραιότητες που έχεις μέσα στη μέρα. Αν πάλι τα αφήσεις για αργά τη νύχτα, πιθανότατα θα έχεις αϋπνία. Δοκίμασε να στείλεις τα απαραίτητα μέιλς, την ώρα που τρως/θα έτρωγες το δεκατιανό σου.

Πας σε meetings που δεν έχουν ώρα λήξης
Ζήτα να ξέρεις από την αρχή πόσο χρόνο θα σου πάρει κάθε συνάντηση, ώστε να μπορείς πιο εύκολα να οργανώσεις την υπόλοιπη μέρα σου και να μην τρέχεις πανικόβλητη να βγεις πρώτη από την αίθουσα μετά τη λήξη του meeting.

Ασχολείσαι με ανθρώπους που περιφέρονται άσκοπα
Οι κουβεντούλες, παρά το υποκοριστικό τους, συνήθως παίρνουν πολύ περισσότερη ώρα απ' όση νομίζεις. Φρόντισε λοιπόν όταν η συνάδελφός σου σου περιγράφει το νέο της φόρεμα, να την ενημερώσεις ότι έχεις λίγη δουλειά και αν θα μπορούσε να μιλήσετε λίγο αργότερα ή να είναι πιο σύντομη. Πρόσεξε μόνο μην είσαι αγενής.

Κοιτάς συνεχώς τα εισερχόμενά σου
Η ανανέωση του φακέλου των εισερχόμενων email σου μπορεί να σου γίνει εθισμός. Αντί λοιπόν να στέκεσαι συνέχεια πάνω απ' το refresh, προτίμησε να βλέπεις τι καινούριο συμβαίνει στα emails σου μία με δύο φορές την ημέρα.

Φορτώνεσαι με πράγματα για να νιώσεις/δείξεις ότι δουλεύεις
Το να πελαγώνεις εξαιτίας του φόρτου εργασίας, δεν θα σε κάνει ούτε πιο αποδοτική, ούτε καλύτερη στη δουλειά σου. Θέσε προτεραιότητες και αντί να δουλεύεις πιο πολύ, προτίμησε να σκέφτεσαι περισσότερο.

Είσαι 24/7 εξαρτημένη από το κινητό σου
Διάλεξε τουλάχιστον μια μέρα της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αφήνεις το κινητό σου στην άκρη και θα ασχολείσαι με κάτι πέρα από τα social media, τα emails, την τεχνολογία και τις τάσεις της μόδας. Ασχολήσου για παράδειγμα με τους ανθρώπους γύρω σου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!