tromaktiko: Λαμία: Βοήθεια πνιγόμαστε φώναζαν οι αστυνομικοί – Ολόκληρο βουνό στη μέση του δρόμου [video]

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Λαμία: Βοήθεια πνιγόμαστε φώναζαν οι αστυνομικοί – Ολόκληρο βουνό στη μέση του δρόμου [video]



Βιβλικές καταστροφές στην Εθνική Λαμίας – Καρπενησίου μετά την καταστροφική καταιγίδα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της...

Προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών σε Λαμία και Δυτική Φθιώτιδα. Στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

ΩΡΑ 21.00 Μεγάλες καταστροφές από την καταιγίδα

Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα αριστερά και δεξιά του δρόμου από τα φανάρια του Σταθμού Λιανοκλαδίου έως και το Λιανοκλάδι. Στο Αμούρι γέμισαν νερό τα σπίτια!

Συναγερμός σε αστυνομία, πυροσβεστική, Περιφέρεια και Δήμο:

«Ακόμα βουίζει στα αυτιά μου η φωνή του αστυνομικού που έλεγε: Θύμιο βοήθεια πνιγόμαστε….» έτσι ακριβώς μας το περιέγραψε ό ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο επικίνδυνο σημείο. Ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να προλάβουν τα χειρότερα εγκλωβίστηκαν και στην κυριολεξία τελευταία στιγμή βγήκαν από το περιπολικό που βούλιαζε στα ερμητικά νερά κάτω ακριβώς από τη γέφυρα του ΟΣΕ, λίγο πριν τα Φυτώρια Aναστασίου!

Στι σημείο αυτό βούλιαξε ολόκληρο και ένα ΙΧ με Αθηναικές πινακίδες, ευτυχώς οι επιβάτες είχαν προλάβει να βγουν και να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Λίγο πριν τη γέφυρα, όπως θα δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, ολόκληρο βουνό με λάσπη γέμισε την Εθνική Λαμίας Καρπενησίου

Ο κος Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στο σημείο νωρίς και μας εξηγεί ο ίδιος τι συνέβη:



Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από τον Σταυρό, το Αμούρι, τη Λυγαριά.

Στη Λυγαριά τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίσταται αλλά ευτυχώς το εγκλωβισμένο ΙΧ απεγκλωβίστηκε με σώους όλους τους επιβάτες. Η λάσπη και το χώμα έχει γεμίσει όλους τους δρόμους.





«Στρατός» από γκρέιτερ και αγροτικά της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε όλα τα επικίνδυνα σημεία!

Η αστυνομία προσπαθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας για τη δυτική Φθιώτιδα, μέσα από Φραντζή – Κωσταλέξι – Κομποτάδες – Μεξιάτες κλπ.


Η αμαξοστοιχία που ερχόταν από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και είχε εγκλωβιστεί στα Στρύρφακα, έφτασε κανονικά στο σταθμό Λιανοκλαδίου, όπως και η αμαξοστοιχία από Αθήνα. Σε λίγο αναμένονται αποφάσεις και για την άλλη αμαξοστοιχία που είναι σταματημένη στα Παλιοφάρσαλα. Από το ΟΣΕ σκέφτονται να πάνε Λεωφορεία να παραλάβουν τους επιβάτες, αλλά περιμένουν μπας και λειτουργήσει κανονικά η γραμμή.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!