tromaktiko: Η Maersk προχωρά στην διάσπαση της σε δυο ξεχωριστές μονάδες

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η Maersk προχωρά στην διάσπαση της σε δυο ξεχωριστές μονάδες



O Δανέζικος κολοσσός Α.Ρ. Moeller-Maersk δήλωσε την Πέμπτη ότι διασπάται σε δύο ξεχωριστές επιχειρησιακές μονάδες μεταφορών και ενέργειας...

Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Δανίας, με ιστορία 112 ετών, έχοντας δεχθεί πλήγμα από τα χαμηλά ναύλα φορτίου και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, προχωρά σε μια ιστορική αναδιοργάνωση του ομίλου με σκοπό τη δημιουργία ανάπτυξης. Ο όμιλος θα επικεντρωθεί στις βασικές δραστηριότητες μεταφορών και επιμελητείας (logistics), που θα περιλαμβάνουν τις Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer και Maersk Container Industry

Ο κύριος αναπτυξιακός στόχος της Møller – Mærsk θα είναι να παρέχει τις καλύτερες στην κατηγορία υπηρεσίες μεταφορών και logistics ως μια ολοκληρωμένη εταιρεία Μεταφορών και Logistics.

Με βάση την μοναδική θέση του Ομίλου στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και στις λιμενικές δραστηριότητες και τη σημαντική θέση στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και της μεταφοράς εμπορευμάτων, οι νέες επιχειρήσεις Μεταφοράς και Logistics θα αξιοποιήσουν την ηγετική θέση της μέσα από νέες προσφορές προϊόντων, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και την παροχή εξατομικευμένων λύσεων στους πελάτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι οι σχετικές με το πετρέλαιο επιχειρήσεις στην AP Møller – Mærsk θα απαιτούν διαφορετικές λύσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη, είτε ως μεμονωμένες εταιρίες είτε ως συνδυαζόμενες μονάδες υπό την μορφή κοινοπραξιών, συγχωνεύσεων, ή εισαγωγής στο χρηματιστήριο. Ανάλογα με την εξέλιξη της αγοράς, ο στόχος είναι να βρεθούν λύσεις για τις πετρελαίκές και συναφείς επιχειρήσεις εντός 24 μηνών.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου,Michael Pram Rasmussen σήλωσε: “Οι βιομηχανίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε είναι πολύ διαφορετικές, και όλες αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικά βασικά μεγέθη και ανταγωνιστικά περιβάλλοντα. Ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων μεταφορών και logistics και των πετρελαίκών και των συναφών με το πετρέλαιο επιχειρήσεων μας σε δύο ανεξάρτητα τμήματα θα επιτρέψει σε όλες να επικεντρωθούν στις αντίστοιχες αγορές τους. Αυτό θα αυξήσει τη στρατηγική ευελιξία με την ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων στο Transport ανδ Logistics, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευελιξία να ακολουθήσει ατομικές στρατηγικές λύσεις για το πετρελαϊκές και τις συναφείς με το πετρέλαιο επιχειρήσεις”.

“Ιστορικά η στρατηγική και η δομή των δραστηριοτήτων της Maersk έχει υποβληθεί πάντα σε αλλαγές. Και αυτές οι αλλαγές θα συνεχιστούν, προκειμένου να διατηρήσουμε την ευελιξία μας”, δήλωσε ο πρόεδρος της Α.Ρ. Møller Holding A/S, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!